cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
22°

MÉS per Mallorca reclama que les Balears gestionin l'Ingrés Mínim Vital davant la «inoperància» del Govern espanyol

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha lamentat aquest dijous la «inoperància i ineficiència» del ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivà, per aconseguir que l’Ingrés Mínim Vital arribi a les famílies de les Balears que s’han quedat sense ingressos econòmics com a conseqüència de la crisi econòmica derivada de la pandèmia de la Covid-19.

Segons Noguera, «la gran quantitat de resolucions desestimades o inadmeses posen en risc milers de famílies davant la passivitat del Govern espanyol». Així, ha reclamat el traspàs de la gestió a la Conselleria d'Afers Socials i Esports. Aquest traspàs «permetria agilitzar els tràmits de totes aquelles persones que estan en situació o risc de vulnerabilitat».

El coordinador ecosobiranista sustenta la petició en què la Conselleria liderada per Fina Santiago «ja té molta més experiència que la Seguretat Social, ja que fa anys que gestiona la Renda Social Garantida i les pensions no contributives, sent a més, tot un referent a nivell estatal». Amb la cessió de la gestió «aconseguirem agilitzar els tràmits». De fet, ara, quan se sol·licita l'Ingrés Mínim Vital passen mesos -té fins a 6 mesos per resoldre- fins que s'emet una resolució i no es fins que el Govern espanyol la denega que es pot sol·licitar la Renda Social Garantida. Per tant, «amb una gestió unificada es reduirien tots els terminis», assenyala Noguera.

Al marge de transferir la gestió, el coordinador de MÉS ha reclamat al Govern espanyol flexibilitzar els criteris i tenir en compte les situacions de vulnerabilitat econòmica sobrevinguda a l'hora d'accedir a l'Ingrés Mínim Vital. Aquesta petició també ha estat plantejada per la mateixa consellera Santiago qui, fins i tot fa unes setmanes, va enviar una carta al ministre en aquest mateix sentit.

Per últim, fins que les Illes Balears gestionin l’Imgrés Mínim Vital, MÉS per Mallorca reclama més recursos humans per part del Ministeri per agilitzar la tramitació dels milers de sol·licituds que estan pendents de resolució.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.