algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
14°

Més per Menorca denuncia que a les Balears només s’han concedit un 5% de les sol·licituds de l’Ingrés Mínim Vital

Més per Menorca ha mostrat la seva indignació arran de la resposta de l’Estat a la bateria de preguntes que va formular sobre l’Ingrés Mínim Vital (IMV) a través de la diputada d’Esquerra Republicana al Congrés Marta Rosique. I és que, segons la contestació oficial, de les 24.494 sol·licituds per rebre l’Ingrés Mínim Vital a les Illes Balears, només se n’han resolt 6.974, el que representa un 28,47% del total. I, el que és més preocupant, només se n’han resolt favorablement 1.276, el que representa un 5,2% de les sol·licituds presentades entre el juny i el 16 d’octubre.

El partit menorquinista, a més, exposa que tot i que es varen demanar les dades desglossades per cadascuna de les quatre illes, el Govern de l’Estat només ha remès les dades agregades per al conjunt de l’arxipèlag.

«Malgrat que l’Ingrés Mínim Vital és una de les mesures ‘estrella’ que va impulsar el Govern de l’Estat per donar resposta a l’emergència social provocada per la crisi de la Covid-19, la seva efectivitat és qüestionable, tal com ha pogut comprovar Més per Menorca arran de la resposta del Govern central», han explicat.

Segons els ecosobiranistes menorquins, les xifres demostren que l’Ingrés Mínim Vital ha estat una mesura «més cosmètica que efectiva», ja que no arriba a la immensa majoria de persones i famílies que la necessiten.

En conseqüència, el partit menorquinista demana que es revisin els requisits per accedir-hi i que se’n traspassi la gestió a la comunitat autònoma perquè es pugui agilitzar tramitació de les prestació o, en qualsevol cas, la denegació de la mateixa, ja que a hores d’ara tampoc no es pot sol·licitar la Renda Social Garantida (RESOGA) del Govern de les Illes sense haver demanat primer l’IMV, per la qual cosa poden arribar a passar quatre mesos des que es demana un ajut fins que el ciutadà rep els doblers.

Josep Castells, portaveu de Més per Menorca al Parlament, ha assenyalat que en un moment de crisi econòmica i social com l’actual, «no pot quedar ningú enrere: cal que o bé l’Ingrés Mínim Vital o la Renda Social Garantida arribi a totes aquelles persones amb dificultats per a subsistir». A més, el portaveu dels menorquinistes ha assenyalat que «és una vergonya que la posada en marxa de l’IMV estigui interferint en la Renda Social Garantida».

D’altra banda, els menorquinistes han denunciat que l’IMV no té en compte que el cost de vida no és igual arreu del territori de l’Estat Espanyol, on existeix gran disparitat en els preus de consum. Per posar un exemple, tot i la crisi de la Covid-19, les Illes Balears segueixen essent la segona comunitat autònoma amb el preu de lloguer més alt de tot l’Estat, només superada per Madrid. En paraules de Castells «l’import que percep el ciutadà hauria de variar en funció del territori on viu, tot reflectint el cost de vida de la comunitat autònoma o l’illa que habita».

Finalment, Més per Menorca continuarà insistint per tal de disposar de les dades de l’Ingrés Mínim Vital desglossades per cadascuna de les illes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa dervers d'un any

Després mos extranyam que pugi l'ultradreta.

Valoració:0menosmas
Per Per a Lluís, fa dervers d'un any

Els requitis economics els tens a la web, independentment que siguis d'aquí o de Bilbao.

Valoració:-2menosmas
Per Lluís, fa dervers d'un any

Normal, jo vaig demanar a "información" i em van dir que no calia que el demanés ni perdés el "tiempo", doncs no m´el donarien De totes maneres seria interessant saber el perfil de la gent que els hi han concedit, seria molt sorprenent.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente