algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

MÉS celebra que la futura Llei d'Educació «blindarà el català» a l'ensenyament

Aquest dimarts s'ha presentat l'avantprojecte de Llei d'Educació de les Illes Balears. Segons han informat des del Govern tracta d'un text que «dona cobertura legal a un marc educatiu propi».

Entre d'altres, proposa impulsar l'educació en l'etapa 0-3 anys, reduir les ràtios fins un 10% en dos anys o donar una empenta a la FP. També determina que, en 8 anys, s’ha d’arribar a un increment de recursos per a Educació de fins a un 5% del PIB.

Un altre dels punts destacats és el referent al model lingüístic. MÉS per Mallorca ha celebrat que la futura llei «blindi la llengua catalana al sistema educatiu». Així, el text deixa clar que s’ha d’establir un mínim del 50% del còmput horari en català. També que és la llengua vertebradora de l’ensenyament.

Segons ha explicat la secretària autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret, «dóna estabilitat al model lingüístic ja que converteix allò que ara és un decret en una llei». Vilaret ha recalcat que «la llengua catalana és fonamental per a la cohesió social i, per això, cal que tengui un paper estructural en el si del model educatiu».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ja n'hi ha prou!, fa mes de 3 anys

La Conselleria de Salut i Consum del Govern balear insisteix a espanyolitzar-nos. Una de les darreres fetes que en coneixem és la que va perpetrar la setmana passada enviant a les residències el document en espanyol titulat "Consentimiento informado para la administración de la vacuna contra la COVID-19", el qual hom haurà de firmar si vol esser vacunat.

Valoració:3menosmas
Per Òscar Puig, fa mes de 3 anys

El de MÉS són responsables de renunciar a la normalització lingüística en tots els seus actes de govern. Estan fent que l'administració deixi de comunicar-se en mallorquí. No han estat capaços d'exigir els coneixement de la llengua per treballar a l'administració es més diria que ja xerren en castellà entre ells perquè fa bo...

Valoració:2menosmas
Per Toni Ametler, fa mes de 3 anys

I això és motiu de celebració? Hi ha cap polític sobiranista que cregui en la normalització lingüística?

Valoració:6menosmas
Per Joanet, fa mes de 3 anys

Una gran conquista! La meitat de l'ensenyament en català, després de 23 anys de pegar bots i xecalines perquè ja teníem això mateix! Ja diuen que qui no es conforma és perquè no vol, però "celebrar" com una victòria la MEITAT d'allò que hauria de ser TOT no és més que el conhort del vençut perquè li permeten fer la viu-viu. No us enganeu més i mirau-ho tal com és: la meitat de l'ensenyament pot ser en castellà! Tants d'espants per a mantenir-nos closos dins la meitat del recinte escolar! Ja teniu el vostre redolet! No emprenyeu pus! Aquesta és la gran victòria a celebrar!

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente