nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Unides Podem assegura que va demanar que el plus de 22.000 euros es rebaixés i es justifiqués

El portaveu adjunt d'Unides Podem al Parlament, Alejandro López, ha assegurat aquest dimecres que, durant la negociació dels pressupostos autonòmics per a 2021, la seva formació va demanar que el plus de 22.000 euros -per a alts càrrecs que resideixen fora de Mallorca- es rebaixés a 12.000 euros i es justifiqués.

Segons ha explicat López després de la Junta de Portaveus, durant la negociació no hi va haver acord en aquest sentit al Govern, atès que MÉS per Mallorca estava a favor de rebaixar-lo i justificar-lo, però hi havia discrepàncies amb el PSIB.

Per aquest motiu, ha reiterat que el seu grup manté el vot en contra a l'article 16 si finalment no es modifica. «Així com està no creiem que a hores d'ara s'hagi d'aprovar», ha assenyalat.

Durant la presentació del projecte dels Pressupostos autonòmics per a 2021, la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Roser Sánchez, va explicar que el plus de 22.000 euros ja no estarà disponible per a alts càrrecs que resideixin a la Península, sinó només per a aquells que resideixin en altres illes que no siguin la seu de l'Executiu, és a dir, fora de Mallorca.

Respecte a aquest tema, l'Oficina Anticorrupció de les Balears ha considerat en un informe que la directora general d'Innovació del Govern, Núria Riera (Unides Podem), va incomplir el codi ètic de l'Executiu en haver rebut aquest plus, tot i tenir un habitatge en propietat a Palma.

En aquest sentit, López ha insistit que «l'informe diu que és legal, però el que fa és remetre-ho a la Comissió Ètica». «Volem que la Comissió es reuneixi el més aviat possible i dirimeixi aquesta qüestió», ha assenyalat, alhora que ha afegit que «si hi hagués qualsevol tipus d'irregularitat» la formació prendria accions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni F, fa mes de 3 anys

És legal però no ètic, diu, sense gens de vergonya. Jo recordo que la falta d'ètica dels polítics era una de les coses que criticàveu quan encara no formàveu part de la casta. Caldria tindre memòria també quan no us convé, així callaríeu la boca i seria millor. Ja no sou un exemple de res i ho pagareu a les urnes. Per a ser com els altres no feia falta tant de rebombori ni eslògans escatològics. Ara també sou iguals que PP i PSOE, tres partits per a compartir la mateixa m... Vergonyós!

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente