cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

Crida per Palma: «Apostam per la declaració de la família reial com a persones non grates a Palma»

173123

Davant la visita dels reis espanyols a Palma aquest dijous, des de la Crida per Palma han llançat el següent comunicat:

- Rebutjam de manera frontal la visita reial. Els monarques espanyols són una institució i un símbol del tot incompatible amb la Palma que volem. Entenem la seva visita com un intent d'escenificar normalitat i suport social enmig dels recents escàndols de corrupció. Des de la Crida per Palma, rebutjam la monarquia espanyola com a institució fonamentalment no democràtica, que representa la imposició espanyolista i el conservadorisme social.

- Apostam per la declaració de la família reial com a persones non grates a Palma. Les darreres enquestes d'opinió mostren que existeix una majoria social a Mallorca que rebutja la monarquia com a model d'estat. Declarar non grata la família reial seria, per tant, una forma correcta donar caràcter institucional a aquesta voluntat popular. Així mateix, donam suport a les mobilitzacions urgents de protesta que s'han convocat per avui a les 11h davant l'hotel Iberostar Cristina.

- El que Palma necessita és un pla de xoc social, no visites de monarques milionaris. Vivim una emergència social arran de la crisi accelerada per la COVID-19. Milers de persones de Palma ja han perdut la seva feina, o la veuen perillar en els pròxims mesos. D'altres viuen sobrecarregades amb l'augment de les feines de cures. La feblesa d'un model econòmic precari i extremadament dependent ha quedat més palesa que mai. Des de la Crida per Palma entenem que el que Palma necessita són mesures contundents per a protegir a les treballadores de tots els àmbits i blindar els serveis socials. El darrer que necessita la nostra ciutat són visites carregades de prepotència i paternalisme d'institucions que no ens representen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per SIURELL VERMELL, fa mes de 3 anys

Spain is diferent..tenim s'exemple històric de ses nostres dues republicas i sobretot sa seva gran gestió econòmica i democràtica com a exemple !! En aquests moments sa mayoria de s'arc parlamentari per ses seves coaliccións és socialcomunista, dirigit pes (Marques de Vallecas de cara an es seus votants es poble obrer, i de Galapagar pes seus amics intims, es jardiner, i ses senyores des servici. Preferesc sa corrupció d'un Rei a sa de 15 presidents i es seus ministres en 90 anys, que cada any entre ells se tapen ses seves corrupcións. Sa monarquia és es millor sistema per unir es nostro variopinto teixit socialper unir sa nostra nació . Sa majoria de països desenvolupats de sa UE ho són. Viva es mostró Rei Viva Espanya i ses nostres estimades Balears.
Per cert sent fidel i respectant sa nostra història ni som ni serem mai des virtuals Països Catalans ( respectant Catalunya con tal ) no en es manipuladors des Regne de Narnia. No te res a veure es Ball de Bot amb sa Sardana. Au idò..!!

PD. Segur que aquest diari democratic eliminarà aquest comentari..

Valoració:0menosmas
Per fava, fa mes de 3 anys

A un cap de fava de beina llarga es imposible aclarir-li res.

Valoració:2menosmas
Per Toni, fa mes de 3 anys

Fora Borbons, visca la Repúblique dels Països Catalans!!!

Valoració:2menosmas
Per Xaume, fa mes de 3 anys

Algú me podria aclarir si es que ses capdefavades se tenen que escriure en castellà, o és que només utilitzen el castellà els capdefaves?

Valoració:6menosmas
Per oi i tal, fa mes de 3 anys

De cap per avall li puja sa sang real al cap. Això és un perill dels grans.

Valoració:3menosmas
Per I tant!, fa mes de 3 anys

Jo també signaré.

Valoració:4menosmas
Per sebastià, fa mes de 3 anys

No es pot renegar d'alló que no s'ha sigut mai. Jo no puc renegar de ser francés, ni espanyol ni americà, per més que m'hi vulguin obligar, doncs el que compta és el que jo em sento i estimo, però es veu que encara hi ha algú que no ho ha assimilat. I fa temps que pica el mateix clau, el talós aquest.

Valoració:2menosmas
Per Au, idò!, fa mes de 3 anys

Jo firm ara mateix!

Valoració:3menosmas
Per Informa´t!, fa mes de 3 anys

Posar el rei cap per avall és tradició des que ell ignora i abusa de nosaltres!

Valoració:6menosmas
Per balearium, fa mes de 3 anys

Los renegados reniegan de si mismos....

Valoració:-11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente