algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

MÉS per Mallorca qualifica el Decret Llei de Protecció de Territori com «la mesura més important dels darrers 20 anys»

El portaveu adjunt de MÉS per Mallorca al Parlament, Josep Ferrà, ha qualificat aquest dissabte el Decret Llei de Protecció de Territori, que aquest dimarts se sotmetrà a la validació de la cambra, com «la mesura més important dels darrers 20 anys per protegir el nostre territori».

La nova norma, juntament amb la LECO i els distints Plans Territorials Insular (PTI ) «crearà un corpus per la defensa del nostre territori, del nostre paisatge i de l’activitat agrària imprescindibles per aturar l’especulació a la qual es veu sotmesa el camp de la nostra terra». En aquest sentit, el diputat ecosobiranista ha emfatitzat que «l’excavadora de la dreta especuladora i constructora no podia seguir actuant de forma impune en el sòl rústic. El PP ha pretès en la darrera dècada acabar amb el sector primari; el seu objectiu és convertir el sòl rústic en una segona línia hotelera sota el paraigua del lloguer vacacional».

En aquest context, Ferrà ha explicat que la formació fa feina per tal que el Decret sigui validat el dimarts vinent, «malgrat els intents de la dreta per boicotejar una norma que posarà fre a la destrucció que ells mateixos promouen. Mentre la dreta ataca, l’esquerra avançam», ha assenyalat. Així, ha criticat els atacs dels darrers dies per part del PP al decret, «a cara descoberta, maleeixen la protecció del nostre entorn, un fet, diuen, que revaloritza els terrenys en rústic, però l’autèntic valor que té el rústic, el que s’ha de potenciar, és els dels usos agraris i ramaders, principalment, i no el valor del bloquet i del formigó. La resta són fal·làcies i mentides».

Ferrà ha defensat el nou decret tot just quan es compleixen tres anys de la declaració del Trenc-Salobrar de Campos com a Parc Natural. Un objectiu, diu, que sols fou el primer de molts: «decret posidònia, llei residus, llei canvi climàtic, llei agrària, ampliació reserves marines, l’ampliació del Parc Nacional de Cabrera, etc». «Normes totes elles criticades sempre pels mateixos, els que lladraren contra el parc natural del Trenc, són els qui ara lladren contra el decret de protecció del territori», ha conclòs Ferrà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.