cielo claro
  • Màx: 34°
  • Mín: 25°
25°

Armengol a la militància del PSIB-PSOE: «Ens estam deixant la pell per una recuperació justa que no deixi ningú enrere»

Armengol ha enviat una carta a la militància del PSIB-PSOE.

dBalears/Arxiu

La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha dirigit aquest dissabte una carta a tota la militància del PSIB-PSOE de les Balears amb motiu del primer aniversari de la «contundent victòria electoral» dels socialistes el 26 de maig del 2019, en la qual fa un repàs de la resposta que s'està donant a la crisi de la COVID-19, fa un agraïment per tota la feina feta pel partit i fa un record de què suposà el fet de guanyar les eleccions.

En concret, Armengol destaca com «guanyar les eleccions, ser la primera força, encadenar dues legislatures de progrés per primera vegada significava que havíem fet les coses bé», tot i que reconeix com «desgraciadament, els sentiments que tenc en aquest aniversari són molt diferents dels de fa un any perquè el dolor causat per aquesta terrible pandèmia ho envaeix tot».

Tot i que les circumstàncies de fa un any a avui han canviat moltíssim, Armengol ha volgut deixar clar que «no ho ha fet el nostre compromís amb la societat, perquè des de totes les institucions on feim feina els socialistes ens estam deixant la pell i seguirem treballant per avançar cap a una recuperació justa, que no deixi ningú enrere, perquè som socialistes i allargarem la mà sempre que hi hagi una persona en dificultats».

En la sortida de la crisi provocada per la COVID-19, la secretària general ha defensat que «aquest partit ha estat decisiu per a la trajectòria d'Espanya i les Illes i ara, en aquest temps tan complicat, tornarà a estar a l'altura del repte i dels ciutadans als quals no fallarem i pels quals no defallirem».

Armengol ha explicat que la sortida que s'està donant a la crisi parteix d'una màxima compartida molt clara, com és que «a més vulnerabilitat, més protecció; a més serveis, més Estat del Benestar». Per això, «s'han mobilitzat més recursos públics que mai, posant en marxa prestacions per a autònoms i treballadores de la llar, ampliant la Renda Social Garantida i creant l'Ingrés Mínim Vital, fent moratòries i multiplicant els ajuts per a l'habitatge, protegint la salut i protegint els llocs de feina i les prestacions d'atur de milers de treballadors a través dels ERTO, relata la dirigent socialista a la carta».

Malgrat tot, Armengol s'ha mostrat conscient què «queda camí per recórrer i passaran mesos fins que puguem recuperar la vida i les rutines que teníem abans, però ens tornarem a aixecar perquè som forts i estam units, perquè en els moments més difícils els ciutadans i les ciutadanes d'aquestes illes han donat el millor de si mateixos pensant en la resta».

Per això, la secretària general ha demanat no abaixar la guàrdia i fer un últim esforç, perquè «la solidaritat i la responsabilitat col·lectiva que ens ha duit fins aquí és l'únic camí que ens durà més enfora», per la qual cosa ha reclamat seguir «caminant units per conquerir el futur, perquè junts ho aconseguirem».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pepeta, fa mes de 2 anys

Els votants d'esquerra volem un partit local d'esquerres que sigui honest i conseqüent. Molt més del que ho ha estat l'actual PSM.
Heu d'espavilar molt de cara a les properes eleccions autonòmiques.

Valoració:1menosmas
Per sebastià, fa mes de 2 anys

Suposo que ho diu per l'exfoliant facial que deu fer servir per treure's la morenor de prendre el sol, perque d'altra manera, ni vosté ni cap dels seus, inclosos els colegues d'ofici, no ho han fet ni ho faran mai. Modus vivendi d'uns, mondo cane per altres.

Valoració:1menosmas
Per Stony Pass, fa mes de 2 anys

D'aquí uns dies, com a treballador d'hostaleria afectat per un ERTE, miraré si m'han ingressat els mil i poc euros que l'estat del benestar del que parla Francina s'ha compromès a pagar-me. Soc escèptic.
En tant que comunitat autònoma, les Illes Balears i Pitiüses fa molts d'anys que foren deixades enrere. A la nostra terra, si no ets un espavilat amb bons contactes, no és tan fàcil medrar. Perquè l'estat ens drena econòmicament. Se n'endú milers de milions d'euros que mai reinverteix aquí, diners que serveixen per a crear benestar i oportunitats de vides millors en altres zones, Madrid sobretot, però mai a Mallorca, Menorca, Eivissa o Formentera.
Així s'ho muntaren fa segles uns aprofitats sense escrúpols i així segueix essent. Fins i tot la bonança econòmica de fa unes dècades, quan teníem la renda per càpita més elevada de l'estat, fou un miratge perquè aquells guanys no foren redistribuïts en inversió pública, sempre depenent de la voluntat dels governs centrals de torn. Ara ja som la sèptima comunitat en renda personal i anem baixant. AIXÒ ÉS EL QUE HAN ACONSEGUIT ELS DEL PSOE (TAMBÉ ELS DEL PP) QUE DIU NA FRANCINA QUE ES DEIXEN LA PELL!
Els esforços del PSOE-psib, notau que en la seva imatge corporativa visual el partit de na Francina és sempre primer espanyol i, subordinadament, balear, ens han dut fins aquí.
AIXÒ ÉS EL QUE TÉ SER ESPANYOL,DEL PSOE, PP, C'S PODEMOS O VOX, A MALLORCA!

Valoració:7menosmas
Per Lluís, fa mes de 2 anys

Al Principat de Catalunya, amb la immigració de milions de persones espanyoles que varen venir a treballar, és normal que encara hi hagi molta gent que vota en clau espanyola, però a les balears que la immigració ha estat molt menys, no entenc que la gent voti a la Francina d´un partit espanyol que menyprea a ses ïlles en tots els sentits, cultural, econòmic, laboral , etc.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente