algo de nubes
  • Màx: 20.4°
  • Mín: 13.1°
20°

Vidal a Iglesias: «No entenem que l'Estat tardi tant en posar en marxa l'ingrés mínim vital»

El senador autonòmic Vicenç Vidal ha defensat aquest dijous la «tasca pionera» de MÉS per Mallorca i la consellera Fina Santiago amb l'aplicació de la renda social el 2016 i també la necessitat que l'Estat posi en marxa l’ingrés mínim vital perquè les comunitats puguin potenciar-lo i adaptar-lo. Ha estat durant una compareixença del vicepresident i ministre de Drets Socials, Pablo Iglesias.

Vidal ha assegurat que «a les Illes Balears, la conselleria de MÉS ha ampliat de manera extraordinària la Renda Social per arribar més enfora i arribar fins a un 161% més de beneficiaris i no deixar ningú enrere. No entenem per què ara el govern estatal està tardant tant en adoptar aquestes mesures».

Així mateix, el senador ha destacat l’experiència prèvia de territoris com les Balears en la implantació de rendes mínimes. Vidal ha recordat que l’ingrés mínim vital que ara planteja el govern d’Espanya «és una renda similar a la Renda Social de les Illes Balears» i ha reclamat tota l’autonomia per gestionar aquesta nova prestació per respondre al coronavirus.

De fet, la intervenció de Vidal ha assenyalat sobretot «l'infrafinançament» que pateixen les Balears i la necessitat que l’Estat s’impliqui per pal·liar aquesta situació. «L’Estat, a les Illes Balears, tan sols se'n fa càrrec d'un 11,15% del cost total de la Llei de Dependència, que és una llei estatal. Si l'Estat pagàs el 50% del cost, a les Illes ens correspondrien 52,5 milions més dels que rebem», ha destacat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.