algo de nubes
  • Màx: 17.07°
  • Mín: 9.93°

MÉS denuncia la indefensió d'autònoms i treballadors afectats pels ERTO

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha denunciat aquest divendres la indefensió de molts treballadors afectats per un Expedient de Regulació Temporal de l'Ocupació (ERTO) per força major. Noguera lamenta no només el retard en el pagament de les prestacions, sinó també la manca de coordinació entre el Servei Públic d'Ocupació Estatal (Sepe), que aprova i paga les prestacions. Segons el coordinador ecosobiranista, «hi ha molta incertesa. Molts treballadors varen cobrar mitja nòmina de març i encara no han tengut cap altre ingrés. N'hi haurà que hauran estat dos mesos sense cobrar». És per això que Noguera reclama a les entitats financeres que «avancin el pagament de les prestacions. És ben hora que els bancs s'impliquin en les solucions i retornin a la ciutadania l'esforç fet durant la crisi financera».

Amb tot, el coordinador ecosobiranista considera que això «no serà suficient» i reclama «la simplificació i agilitació administrativa dels ERTOs per causes productives, sempre garantint de tots els drets dels treballadors i empreses». A més, caldrà, assegura, «prorrogar automàticament les condicions actuals dels ERTOs de força major. A les Illes Balears vivim una situació excepcional amb la pèrdua de la temporada turística. Per tant, demanam a l'Estat allargar-los més enllà de l’estat de l’alarma».

Noguera també ha instat el Govern espanyol a «rectificar de manera immediata la situació dels treballadors autònoms que han hagut d'abonar les quotes a la Seguretat Social malgrat estar reconeguts com a beneficiaris d'ajudes per l'aturada econòmica de la COVID-19. No té sentit concedir una ajuda si al mateix temps l'estat cobra les quotes. El resultat final és una situació de vulnerabilitat que cal corregir».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.