muy nuboso
  • Màx: 17.53°
  • Mín: 11.1°
17°

Vidal demana al Govern espanyol que «no aprofiti la crisi» per retallar els drets insulars

El senador de MÉS per Mallorca Vicenç Vidal, ha demanat aquest dimarts al Govern espanyol que «no aprofiti la crisi econòmica per a retallar» els drets insulars. Així ho ha sol·licitat Vidal en una entrevista a Canàries Ràdio, recollida per Europa Press, en la qual ha recordat que tant a Canàries com a les Balears els interessa la connectivitat en temporada baixa. «És la que s'ha de treballar», ha insistit.

Així mateix, s'ha referit a l'estudi realitzat per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) sobre els efectes de l'increment de la bonificació del 75% en els vols. L'informe indica que els preus dels vols amb la Península s'han incrementat fins a un 40% per als residents mentre que només han pujat un 7% per als no residents.

En aquest sentit, Vidal ha assegurat que es va fer «un esforç» perquè l'Estat entengués el fet illenc i pugés el descompte de residents. «És una vergonya que les companyies aèries s'hagin aprofitat d'aquest benefici que venia a compensar la insularitat dirigida als ciutadans», ha subratllat, per a després matisar que «ha incrementat els beneficis de les aerolínies».

Davant això, el senador de MÉS per Mallorca ha reclamat a l'Estat espanyol que reaccioni i controli a les aerolínies. «Si hi ha un increment de subvenció i no el rebem els ciutadans, és clar que algú el rep», ha remarcat. Finalment, ha insistit que tant les Canàries com les Balears han de treballar per «fer entendre la insularitat». A més, ha dit que si l'Estat creu que «el descompte de resident no funciona, ha de marcar unes tarifes planes».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.