nubes dispersas
  • Màx: 17.58°
  • Mín: 8.69°
17°

El Govern demana investigar l'increment sense «causa objectiva» del preu dels vols

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, demanarà una reunió «urgent» amb la Comissió Nacional del Mercat de la Competència (CNMC) per a investigar «la distorsió» en els preus dels vols en considerar que no hi ha «causa objectiva» que justifiqui l'augment de les tarifes.

Així ho ha informat aquest dimecres la Conselleria de Mobilitat i Habitatge després de la publicació per part de la CNMC de l'estudi realitzat sobre els efectes de l'increment de la bonificació del 75 per cent en els vols entre les Balears i entre les illes i la península.

L'informe indica que els preus dels vols amb la península s'han incrementat fins a un 40 per cent per als residents mentre que només han pujat un 7 per cent per als no residents, de manera que el benefici i major cost que el 75 per cent suposa per a l'Estat va beneficiar a les companyies i no els residents, malgrat veure disminuïts els preus.

Els resultats de l'estudi han portat al Govern a exigir que s'investigui per part de la CNMC per què s'ha produït aquesta pujada de preus, «sense haver-hi cap causa objectiva» (com per exemple els preus dels carburants) que el justifiqui i més quan afecta els residents i no tant a la resta de ciutadans.

En aquesta línia, el conseller Marc Pons ha avançat que demanarà, quan s'aixequi l'estat d'alarma, una «reunió urgent» amb la CNMC per a conèixer a fons l'estudi i reclamar la recerca d'aquesta distorsió de preus, així com una reunió amb les companyies aèries i una altra amb el Govern espanyol.

Segons han assenyalat, el posicionament de Balears és comú al de Canàries -aquest dimecres Pons ja ha mantingut un primer contacte amb el conseller canari- i s'estendrà a la resta de territoris extrapeninsulares, amb l'objectiu comú que s'investigui què hi ha darrere de la pujada dels preus en els vols amb la península i que no es faci cap pas enrere en la bonificació del 75 per cent.

El Govern ha demanat que, una vegada es torni a la situació de normalitat després de l'estat d'alarma, es prenguin «mesures correctores» per a garantir l'objectiu del descompte del 75 per cent (facilitar la mobilitat dels illencs) que evitin l'increment de preus per part de les companyies.

La primera d'elles seria la de fer efectiva i vigilar que la condició de resident s'inclou al final de la compra d'un bitllet i no al principi així com reclama el Govern, però en cap cas mesures que suposin «un pas enrere» en aquesta bonificació per als residents. També, un control sobre els sistemes d'algorismes en les vendes que usen les companyies aèries.

En aquest sentit, el Govern rebutja algunes de les recomanacions que fa la CNMC en el seu informe com poden ser límits a la bonificació (per exemple, que no operés en els vols més cars) perquè perjudicaria molt quan es contracta un vol a última hora; sistemes de liquidació ex post (pagar primer tot el bitllet i més endavant rebre diners de la bonificació) o exempcions fiscals deslligades dels desplaçaments, entre altres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Obvi, fa mes de 3 anys

S´haurien d´encarir tant, que ningú, ni un Alemany ni un madrileny fugitiu, poguessin venir a empestar-nos!

Valoració:2menosmas
Per z, fa mes de 3 anys

si haguessin posat 2.000 € es billet, encara tendrien sa culpa es mallorquins.

A veure si hi ha sobres ??????

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente