algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
18°

MÉS reclama un règim especial per a l'agricultura de les Balears

MÉS per Mallorca insta el Govern espanyol a posar en marxa de manera immediata el règim especial per a l'agricultura de les Illes Balears. Una petició que, segons el diputat i portaveu de la formació a la comissió d'Agricultura del Parlament Joan Mas 'Collet' «permetrà als pagesos de les illes estar en igualtat de condicions que els professionals del sector de la resta de l'estat». La proposta, registrada aquest dijous al Parlament, també reclama la creació d'una línia d'ajudes per la promoció del producte local i la diversificació i la valorització de l'activitat agrària. Aquesta línia d'ajudes, segons el diputat Mas, «hauria d'anar encaminada a les estructures organitzatives del sector que duguin a terme accions de comercialització directes, col·laboracions amb el comerç de proximitat i sempre vinculades al compliment de criteris de sostenibilitat».

Segons el diputat ecosobiranista, «la crisi sanitària de la COVID-19 ha posat de manifest que el sector primari és essencial per qualsevol societat». En aquest context, però, Mas recorda que la crisi que viu el sector «ara es veurà agreujada i per tant el govern de l'Estat ha d'aportar solucions». És més, segons explica, «ara més que mai caldrà tenir en compte els sobrecostos derivats de ela insularitat i per això també demanam ajudes específiques en aquest sentit».

Mas recorda que el Congrés dels Diputats, amb data de 13 de novembre de 2018, ja va aprovar una proposta que instava el Govern de l'estat a l'establiment d'un règim especial per a l'agricultura de les Illes Balears. «Ha passat massa temps i el govern no pot dilatar més en el temps aquesta petició». Amb tot, 'Collet' explica que «ara podem fer valdre el concepte 'sobirania alimentària', ara sabem que tenir un sector primari fort, ben organitzat, amb capacitat de donar resposta és imprescindible per qualsevol societat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per t, fa mes de 3 anys

Allò q hem de menester.allo que Mos fa falta, es el règim,la autonomia que té Malta

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente