nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Noguera: «És una indecència com el ministre de Cultura menysprea el sector»

170303

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha censurat aquest divendres les paraules del ministre de Cultura i Esport, menyspreant al sector cultural i com aquest s'ha vist afectat per la crisi del coronavirus. Noguera ha qualificat d'«indecents» les paraules de José Manuel Rodríguez Uribes i ha criticat durament que «es desentengui d'aquesta manera i no impulsi des del seu departament cap mesura per pal·liar els efectes que comporta la paralització absoluta d'un sector vital».

En aquest context, Noguera ha recordat que la indústria cultural aporta un 3,2% al PIB espanyol i que de moment s'han cancel·lat 30.000 actes i ja es registren 130 milions d'euros de pèrdues. «El sector cultural és molt específic i necessita ajudes i mesures concretes. Implementar línies específiques de suport a la cultura i al teixit artístic també és una forma de reactivar l'economia», ha assenyalat el coordinador ecosobiranista.

El coordinador de MÉS ha recordat que la formació ja va plantejar fa uns dies mesures per a protegir el teixit cultural davant l'impacte provocat pel coronavirus. En concret, rebaixar l'IVA cultural al 0%, «assimilant-lo al de l'àmbit educatiu». Segons Antoni Noguera «hem de fer com Alemanya i incloure la cultura com a bé de primera necessitat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 4 anys

Bé, en realitat l'amo en Cañellas s'estimava molt més una excavadora a un tractor (o a un llibre)

Valoració:0menosmas
Per Toni, fa mes de 4 anys

Primero la salud

Valoració:-1menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 4 anys

"Quan sent parlar de cultura em duc sa mà a sa pistola", no queda molt clar si ho digué en Millán Astray o en Goebbels o qui. "Tanta cultura arribarà a fer oi", aquesta sembla que la digué l'amo en Cañellas, com també sembla que digué que "m'estim més un tractor que un llibre"

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente