nubes dispersas
  • Màx: 19.43°
  • Mín: 12.82°
16°

MÉS per Menorca creu que el Govern «no té intenció de treballar» en la línia d'un major autogovern per a les Balears

El diputat de MÉS per Menorca Josep Castells, ha declarat aquest dimarts que el Govern «no té intenció de treballar» en la línia d'un major autogovern per a les Balears, «però no el volen dir».

Castells ha expressat aquesta idea en el marc d'una interpel·lació al Govern en el ple del Parlament, on ha insistit que la formació menorquinista té «la sensació que no es vol avançar en aquesta matèria, però no es vol reconèixer». En el seu discurs, el diputat ha identificat tres grans blocs de competències «encara per transferir». D'elles, considera que, sent unes Illes, la més important és la gestió del domini públic marítim-terrestre.

Castells també ha reclamat que s'acabi de definir el model de policia autonòmica i ha expressat «alarma» pel fet que el Govern admetés en una Comissió parlamentària «que no és prioritari». «La Llei diu que s'ha de desenvolupar», ha reivindicat. El diputat de MÉS per Menorca també ha expressat preocupació pel pes del Govern en la gestió de ports i aeroports, que des de la formació consideren insuficient.

Finalment, Castells ha criticat el «desequilibri» per la distribució de competències entre Mallorca, el Govern i la resta de Consells Insulars. Segons el diputat, el Govern «assumeix directament competències molt importants del Consell de Mallorca», com el transport terrestre o l'agricultura, i això és «injust» per a les altres illes perquè el Govern «fa polítiques pensades per a Mallorca». «Tenim un àrbitre que és part», ha argumentat Castells.

Per part seva, la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, ha mantengut que esperen completar l'informe sobre les competències que va començar a elaborar l'Advocacia i l'Institut d'Estudis Autonòmics. A més, ha apuntat que si no s'han reprès les converses amb l'Estat en relació amb aquest assumpte és «perquè s'acaba de conformar un nou Govern». En tot cas, Costa ha assegurat que el Govern «continuarà treballant» perquè la transferència de competències «sigui una realitat», encara que en alguns casos ho veu «més difícil a curt termini».

Quant als ports i aeroports, la consellera ha apuntat que es van fer «alguns passos» amb l'Autoritat Portuària, com la capacitat de proposta de nomenament del president de l'APB, però creïn que la capacitat de gestió del Govern «hauria d'anar molt més enllà i ser una participació real». «En el cas del consell d'administració de l'APB és una realitat, en el cas de l'aeroport no hi ha un organisme en el qual el Govern tengui una capacitat efectiva de decisió», ha lamentat Costa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni F, fa mes de 4 anys

Idò, sí, acaben d'inventar sa pólvora. Aleluia! a la fi s'adonen, el cervell els ha de fer fum amb tant d'esforç intel·lectual.

Valoració:1menosmas
Per Maria, fa mes de 4 anys

Sí, com si fos una novetat. Per favor! Mentrestant, li donen suport des de fora. Cal ser rematament beneits.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente