algo de nubes
  • Màx: 15.62°
  • Mín: 7.61°
15°

Més per Menorca exigeix al Govern un calendari concret per assumir les competències en policia i gestió del litoral

Més per Menorca ha recordat aquest dimarts a l'Executiu que «cal fer un esforç per avançar en l'autogovern». En aquest sentit, el diputat Josep Castells ha explicat que l'Estatut d'Autonomia de 2007 preveu que s'assumeixin una sèrie de competències que encara estan pendents.

Castells ha insistit en tres aspectes bàsics: les competències en la gestió del litoral (com preveu l'article 32 de l'Estatut); la competència per a crear un cos de polcia autonòmic (art. 33); i la presència i la capacitat de decisió de la Comunitat Autònoma en els òrgans de direcció d' Autoritat Portuària de i AENA (art. 32). Durant una interpel·lació parlamentària, el diputat s'ha dirigit a la consellera de presidència, Pilar Costa, per a conèixer, també, quina és l'agenda del Govern per acabar de traspassar als consells insulars les facultats que també preveu el text estatutari. En aquest sentit, Castells ha afirmat que «des de Més per Menorca es té la impressió que tots aquests aspectes no són prioritaris però que aquest no ho vol admetre».

La consellera Costa ha respost, en nom del Govern, que el desplegament de l'autogovern és prioritari però ha evitat donar cap termini ni ha fet cap concreció sobre les passes que s'han de donar per assumir aquestes competències.

Castells ha tornat a reivindicar el document que reculli el model de policia de les Illes Balears previst a la llei –i que havia d'estar fet el mes de desembre– o que es concreti una formula per a incrementar el pes de les Illes dins AENA i Autoritat Portuària.

«Malauradament, la consellera no ha estat capaç de concretar cap proposta concreta ni termini per avançar en tots aquests temes, la qual cosa confirma que l'Executiu no té l'aprofundiment en l'autogovern com a prioritat», ha afirmat el diputat, qui ha afegit que «ara hi ha alguns partits que neguen la necessitat d'una policia pròpia però que en el seu moment varen votar a favor de l'Estatut d'Autonomia».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.