algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

MÉS per Mallorca crearà una ponència d'insularitat per a coordinar les accions del partit

L’Executiva de MÉS per Mallorca ha aprovat aquest dilluns la creació d’una ponència d’insularitat. Aquest grup de feina analitzarà, amb la militància i els òrgans del partit, les mancances i problemes de les Illes Balears provocats per la manca de sobirania i recursos i s’encarregarà d’impulsar l’acció institucional i de relació amb la societat de la formació. Aquesta ponència es durà a terme durant al mes de març d’enguany i comptarà amb un espai de diàleg amb els principals actors socials: sindicats, la plataforma Per un Bon Finançament, l’Obra Cultural Balear, organitzacions agràries i el petit i mitjà comerç, entre d’altres.

Segons les paraules del coordinador, Antoni Noguera, «estam en un context que, a pesar del nou govern progressista a l’Estat, veim en diferents camps com no es té en compte la qüestió de la insularitat i les moltes mancances que tenim a les Illes».

«La proposta d’ampliació unilateral de l’aeroport de Palma per part d’AENA i les dificultats dels nostres pagesos i ramaders a l’hora d’exportar» són dues de les qüestions que la ponència vol adreçar, però n’hi ha més. L’històric problema de finançament, que s’hauria de començar a adreçar amb una reforma urgent del sistema de finançamet autonòmic; l’aprovació definitiva de la part fiscal del Règim Especial per a les Balears (REB) i l’augment de les inversions en els propers pressuposts. També qüestions socials i ambientals com les pensions especialment baixes a les Illes o les infraestructures en mobilitat i pel benestar de les persones són també algunes de les prioritats que ha citat Noguera.

«L’Estat s’ha d’implicar i ha de donar eines a les nostres institucions», ha apuntat Noguera, qui considera que «no podem permetre la inacció del govern Sánchez-Iglesias a una terra que depèn en excés del model turístic, on es nota especialment la precarietat laboral i que necessita tenir els serveis públics ben finançats».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.