algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Armengol demana autonomia fiscal per a les CCAA i la reforma urgent del sistema de finançament que penalitza les Balears

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha defensat més autonomia fiscal per a les comunitats autònomes i flexibilitat competencial perquè cadascuna avanci al seu ritme, i ha reclamat diàleg entre institucions, «no només amb Catalunya» sinó amb totes les autonomies, per a «definir clarament les funcions» de cada administració i evitar conflictes.

A l'Executive Fòrum de Madrid, la dirigent ha subratllat que l'actual sistema de finançament penalitza les Illes Balears i que n'és urgent la reforma. Illes Balears, ha explicat, és la «segona autonomia que més aporta al sistema i la novena en rebre fons», cosa que al seu parer s'ha d'equilibrar. En la passada legislatura autonòmica, es va aconseguir situar les Illes per primera vegada a la mitjana per càpita d'inversió social.

La presidenta ha assenyalat que des de la Península «s'entén amb dificultat» la realitat de les Balears, perquè es pensa que «tothom és ric i vivim en una situació tropical quan hi ha desigualtats i risc de pobresa».

Per a aquesta i altres qüestions com l'actuació sobre el mercat de l'habitatge, la lluita contra el canvi climàtic o l'impuls econòmic, ha continuat Armengol, cal que el nou Govern espanyol prengui mesures.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sebastià, fa mes de 4 anys

El que no acabo d'entendre és que la sra Armengol siguent del mateix partit que el president del Gobierno, només ho demani i en canvi els del PP, VOX i C's, sempre estàn exigint. Per qualsevol ximpleria. Potser és la manera d'aconseguir alguna cosa perque el ridicul ja el ténen assegurat. Semblaria que la Arrimadas en lloc de perdre 40 diputats els hagués guanyat per com es comporta. Tranquila noia, a les properes ja només en podràs perdre 10 com a màxim.

Valoració:1menosmas
Per Guillem, fa mes de 4 anys

Pareix que Armengol se n'ha adobat que Madrid fa el que vol amb nosaltres, però no només el finançament, recordi també la sanitat en català!

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente