muy nuboso
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
24°

L'extrema dreta amenaça amb denunciar la Conselleria d'Educació si no se'ls permet visitar les escoles en horari lectiu

El partit d'extrema dreta VOX va sol·licitar visitar els centres educatius acusant els professors «d'adoctrinament i de mancada llibertat lingüística». Concretament, el diputat Jorge Campos va dir que volia visitar un total de 52 centres.

Per això, la Conselleria d'Educació ha establert un procediment a seguir en totes les visites. Es faran a partir del gener, fora de l'horari lectiu, i es concertaran abans amb els centres. A més, se circumscriuran a les dependències que la direcció consideri oportunes.

Podran assistir, com a màxim, dos representants del grup parlamentari sol·licitant -en el cas de VOX, té tres diputats-, acompanyats pel director o un membre de l'equip directiu i l'inspector de zona, que comprovarà que es compleixi el protocol de la visita.

La Conselleria ha assenyalat que «si bé no hi ha inconvenient a un eventual accés» per part de VOX a l'interior dels centres, «una altra cosa és que aquest accés arribi a l'interior de les aules» durant una classe. Des d'Educació, apel·lant al Decret de drets i deures dels alumnes, consideren que permetre l'entrada a les aules mentre hi hagi activitat lectiva «pot afectar el dret d'educació de l'alumnat».

«S'entén que la presència de tercers durant el període lectiu, com seria una delegació parlamentària, resulta desproporcionada, ja que pot afectar els alumnes», ha argumentat la Conselleria, que ha recordat que la majoria dels alumnes són menors d'edat. També creuen que alteraria la llibertat d'intervenció en classe amb els companys o el professor i el desenvolupament de proves i treballs.

Com a resposta de la Conselleria, VOX ha registrat per escrit l'exigència de donar «màxima urgència» a la seva petició de visita als centres educatius públics sol·licitats, en horari lectiu, «per a poder realitzar la nostra funció parlamentària legalment reconeguda; indicant-nos dies i hores de visita al més aviat». El diputat i portaveu de VOX, Jorge Campos, ha assegurat que «en cas contrari, emprendrem les accions legals oportunes contra els responsables d'aquesta greu vulneració de drets».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 4 anys

@On hem arribat?

Espero que no seas profesor de catalán.
Menuda ortografía.

Valoració:-3menosmas
Per balearium, fa mes de 4 anys

Adelante Vox a por ellos.....de que tienen miedo de lo que se cuece dentro de los centros y que el régimen catalanista impone.

Valoració:-15menosmas
Per On hem arribat?, fa mes de 4 anys

Jo, com a docent,, no tenc per què sotmetre a l´escrutni de gent feixista!
Si el Govern no ho atura ara, será molt mal de fer aturar-ho quan ja s´hagi produït el mal. Com sempre fa, (amb el botellot, carrils bicis, obstaculització de voravies etc.) sempre arriba a misses dites i quan ja s´han consolidat els fets! A veure si aquesta vegada obren els ulls abans!

Valoració:14menosmas
Per Miquel, fa mes de 4 anys

Ooohhhh! S han decidit a formar-se aquesta genteta. Supòs que començaran per primer de primària,tot i que penso que serà un nivell molt elevat per ells!

Valoració:14menosmas
Per Francina Jaume Guardiola, fa mes de 4 anys

Com ex-mestra i ex-directora d'una escola pública. Sí, la Conselleria dóna permís perquè l'extrema dreta vagi a censurar la feina dels mestres. La comunitat educativa ha de respondre amb fermesa, amb la fermesa i reivindicació dels seus drets, com ho varen fer en el seu moment quan els ignorants del Govern posaven en dubte la nostra feina dins les escoles. I tot és sempre el mateix, el català, llengua vehicular de més del 90 per cent dels centres públics.

Molt d'acord amb el comentari anterior, sí la visita és produeix, les famílies tenen tot el dret d'aquest dia, no dur el seu fill a l'escola.

Valoració:17menosmas
Per Pep, fa mes de 4 anys

Això de Vox són tonteries. Els hem d inyorar.
Molt més greu és la retallada als romanents dels centres. Això és molt injust!

Valoració:7menosmas
Per Ara mateix, fa mes de 4 anys

Que l'Abogacia del Govern assessori els pares a demanar una ordre d'allunyament (500 metres) a favor dels seus fills. Un per col.legi seria suficient. Motius i raonaments en sobren.

Valoració:16menosmas
Per Tivasdan, fa mes de 4 anys

https://www.arabalears.cat/opinio/Dotze-cabories-inspector-educacio-jubilat_0_2367363409.html

Valoració:2menosmas
Per endavant, fa mes de 4 anys

Un té una edat, per haver escoltat dir a ma mare que quan era petita els inspectors de Franco anaven a les escoles a fer les visites i no se'ls hi podia contestar en català. Quan el dictador va morir jo tenia 7 anys i no en vaig veure mai a la meva escola.
Esper que la conselleria no cedeixi i no els deixin entrar a les escoles fent apologia de la seva ignorancia, violencia i odi cap a la nostra llengua. Ja n'hi ha prou.

Valoració:24menosmas
Per Sospita per sospita, fa mes de 4 anys

Senyors del Govern: a un sociopata, que rima amb psicopata, mai de mai se li dona poder. Tanmateix el seu objectiu no es mirar pel benestar dels infants, si no butxinar per mirar de posar denuncies a tort i a dret. Farieu be d' enviar els Serveis Socials a veure si els seus fills viven dins un bon clima familiar o son coaccionats a burlar la llei, la dels toros per exemple, i viven atemorits fins el punt de que per el seu benestar seria recomanable llevar la patria potestad als seus pares.
Sigui com sigui, si no troben una forma de protegir a pares i alumnes d'aquesta infamia, aquest dia els meus fills tendran la grip.

Valoració:23menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente