algo de nubes
  • Màx: 19.16°
  • Mín: 9.02°
18°

MÉS per Mallorca considera que és «l'hora de complir amb les Balears per a reparar el deute històric»

L'Executiva de MÉS per Mallorca ha valorat la investidura del candidat del PSOE, Pedro Sánchez, a la presidència del Governespanyol com un primer pas per a «acabar amb la situació de bloqueig institucional i les seves conseqüències a les Balears» i, per això, ha considerat que és l'hora de la coherència i de complir amb les Illes per a reparar el seu deute històric».

«Després de mesos d'immobilisme ara s'obre una oportunitat d'avançar i reforçar el posicionament de l'agenda balear en l'àmbit estatal», ha expressat l'Executiva del partit ecosobiranista aquest dimarts en un comunicat després que Sánchez hagi sortit elegit en segona votació.

En aquest context, MÉS ha confiat que el nou govern permeti iniciar les negociacions per a elaborar uns nous pressuposts que acabin la pròrroga dels comptes aprovats pel PP.

De fet, segons han explicat, l'acord signat per MÉS amb Esquerra Republicana continua vigent amb el compromís per part d'ERC d'incloure tres punts de partida que són «irrenunciables» per a l'arxipèlag.

Aquests són la revisió del model de finançament -incloent el desenvolupament del REB, especialment la part fiscal-, el conveni de mobilitat sostenible que permeti implantar el tren de Llevant i el tramvia de Palma, a més del conveni per a finançar infraestructures de depuració i proveïment d'aigua.

MÉS per Mallorca s'ha compromès a «teixir» a més, complicitats amb «les forces verdes, ecologistes, progressistes, d'esquerres i sobiranistes que tenen representació al Congrés dels Diputats».

Amb aquest nou escenari, MÉS també ha confiat que el nou Executiu «retiri totes les qüestions d'inconstitucionalitat» presentades a Lleis de les Balears, «així com respecte la política lingüística desplegada pel Govern i, fins i tot, faci una passa més en defensa del plurilingüisme de l'Estat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Espavilats, fa mes de 4 anys

Jas! Han caigut de l´ase!

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente