algo de nubes
  • Màx: 18.67°
  • Mín: 13.93°
18°

MÉS: «El grup d'extrema dreta al Parlament no permet signar una declaració pel 25N»

La diputada de MÉS per Mallorca al Parlament, Joana Aina Campomar, ha afirmat aquest dilluns que «el feixisme està present en les institucions» i ha lamentat que, aquest dimarts, la cambra autonòmica, previsiblement, «no podrà llegir una declaració institucional en contra de la violència masclista» amb motiu del 25N, pel fet que «hi ha un grup d'extrema dreta que no està disposat a signar-la».

Per part seva, el portaveu de la formació, Miquel Ensenyat, ha explicat que MÉS per Mallorca ha presentat una iniciativa parlamentària, que es debatrà en la Comissió d'Assumptes Institucionals, i que demana la transferència de les competències dels serveis sanitaris de les institucions penitenciàries al Govern de les Balears.

Així, Ensenyat ha declarat que la seva formació defensarà una Proposició no de Llei en aquest sentit, després que, el mes d'octubre passat, els sindicats denunciessin públicament una falta de recursos humans en el Centre Penitenciari de Mallorca, «especialment en allò que fa referència a la sanitat penitenciaris de les Balears».

Així mateix, la formació ha recordat que l'article 208 del Reglament Penitenciari recull que «tots els reclusos rebran una atenció medic-sanitària equivalent a la dispensada en la resta de la població». En aquest sentit, des de MÉS per Mallorca consideren que la transferència de la competència de sanitat penitenciària al Govern autonòmic pot suposar "una millora qualitativa", que contribueixi "a la posterior reinserció social" de les persones internes en els centres penitenciaris de les Illes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.