algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.88°

Ensenyat: «És absurd que Ábalos vinculi el nivell de renda amb el descompte de resident»

El portaveu de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, ha demanat aquest dijous al ministre espanyol de Foment en funcions, José Luis Ábalos, que rectifiqui les seves manifestacions, les quals considera «absurdes» en les quals vincula el nivell de renda amb l'ús del descompte aeri del 75% vigent per a residents a les Balears, Canàries, Ceuta i Melilla.

En declaracions als mitjans, Ensenyat ha dit que si té ganes de contrastar informació «el que hauria de fer és comprovar el que guanyen la companyia aèries entorn del presumpte descompte del 75% i saber què han pagat» en un mateix avió els que tenen descompte i els que no. «Segurament aquí, hi hauria sorpreses», ha assegurat el representant ecosobiranista.

«Les manifestacions del ministre són totalment desafortunades i responen a un desconeixement total de la realitat illenca», ha dit Ensenyat per a després dir que «els habitants de les illes ens movem moltes vegades més per treball o per estudi que per plaer».

En la sessió plenària d'aquest dimecres en el Congrés dels Diputats, Ábalos va fer valdre que s'hagin registrat augments en els preus dels vols que connecten amb Canàries després de la implementació del descompte del 75% a residents, en concret un 20% de mitjana, la qual cosa ha catalogat com «un efecte conseqüència de la bonificació, que estimula la demanda».

El titular de Foment en funcions ha ressaltat que s'ha encarregat un estudi a la Universitat Pompeu Fabra per a determinar quins són els efectes d'aquestes subvencions i que s'estan creuant dades de l'Agència Tributària per a determinar quina és la correlació entre el nombre de viatges i el nivell de renda dels ciutadans amb l'objectiu de determinar «els qui es beneficien d'aquestes bonificacions i quantes vegades», perquè no siguin «massa els mateixos».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per M, fa mes de 4 anys

Però els que viatgen per motius de feina o familiars com ho han de fer, Nofret, si no agafen l'avio?
No crec que el Ministerio de Fomento inverstesqui els beneficis dels aeroports de Palma i de Barcelona, en les obres d'unir les illes entre elles i també amb Catalunya i València, mitjançant túnels com el del Canal de la Mànega. Abans els construiria per unir Ceuta i Melilla amb la península, quenomès donen despeses i maldecaps, però son més guapos.

Valoració:9menosmas
Per Nocere, fa mes de 4 anys

Tot és relatiu. També hi ha gent que ve a les illes per treball o estudis i no gaudeixen de cap descompte. I conec moltissima gent que utilitza aquests descomptes per anar a veure concerts, manifestacions o turisme a la peninsula. Jutsts paguen per pecadors

Valoració:8menosmas
Per Sebastià, fa mes de 4 anys

És el socialisme, o és la manera d'entendre'l a Ñ i cada vegada més preocupant, a Europa tanmateix. I cada vegada més sucursalista o sigui : Sí Bwuana.

Valoració:9menosmas
Per nofret, fa mes de 4 anys

Es cert l'absurd d'Ábalos, però també es cert que el transport aeri és el més insostenible, el més contaminant i el de les minories afortunades del mon. Sols un 20% de la població mundial ha utilitzat el transport aeri alguna vegada i les dades comparatives amb altres transports amaguen que entre els usuaris freqüentadors, n'hi ha que acumulen centenars de vols anuals. Cal repensar la política de finançar de manera tan elevada i amb doblers públics, el transport aeri abusiu.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente