cielo claro
  • Màx: 19.47°
  • Mín: 9.02°
19°

MÉS demana un «acord valent» entre PSOE, Podem i sobiranistes per constituir un Govern espanyol

L'Executiva de MÉS per Mallorca s'ha pronunciat aquest dilluns a favor d'un pacte entre el PSOE, Podem i els partits nacionalistes i sobiranistes per a constituir un Govern espanyol, i els ha demanat «un acord valent» per a formar un Executiu «plural i fort». Així ho ha expressat la formació sobiranista, qui ha titllat «d'irresponsabilitat» que es remeni «la simple possibilitat» d'anar a eleccions anticipades, «en un moment en què l'extrema dreta ha entrat en el Congrés i està en creixement en tota Europa».

El portaveu de MÉS, Guillem Balboa, ha posat les Balears com «un exemple de la capacitat de les esquerres de posar-se d'acord, sovint amb enormes dificultats, a favor de la ciutadania». MÉS per Mallorca forma part del Govern de Francina Armengol a les Balears al costat de Podem.

Balboa ha atribuït al «pur tacticisme» de PSOE i Podem les dificultats per a «un pacte a la balear», i també ha recordat la «responsabilitat» dels sobiranistes catalans «malgrat tenir als seus dirigents vergonyosament a la presó i en l'exili». Els ecosobiranistes no han entrat a valorar quin hauria de ser la composició de l'Executiu espanyol, a pesar que consideren que seria «òptim» que el PSOE «abandonés dinàmiques de vella política» i es constituís «un Consell de Ministres que reflectís la pluralitat de la majoria d'esquerres».

Amb tot, segons Balboa, el pacte hauria d'incloure, de forma «inajornable, mesures per a fer front al canvi climàtic, els drets laborals, la multinacionalitat i l'habitatge».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Aturmeda, fa mes de 4 anys

Pel que s'hauria d'interessar MES és per la llibertat immediata de tots els presos polítics i pel retorn dels exiliats, més que pel govern d'Espanya.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente