algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
12°

El PP demana conèixer les actuacions del Govern espanyol als municipis afectats per la torrentada

La diputada Marga Prohens i els senadors Maria Salom i José Vicente Marí del PP han sol·licitat conèixer les actuacions dutes a terme fins a la data per part del ministeri espanyol de Transició Ecològica en els municipis d'Artà, Capdepera, Manacor, Sant Llorenç i Son Servera, després que el Reial Decret Llei 2/2019 de 25 de gener contemplés l'aprovació de mesures urgents per a pal·liar els danys causats per les pluges torrencials i desbordaments de torrents produïts el 9 d'octubre de 2018.

Així, l'article 11 del Reial decret llei, faculta la ministra de Transició Ecològica per a declarar el litoral d'aquests municipis com a zona d'actuació especial per a la restauració del domini públic marítim terrestre, així com l'emergència de les obres a executar per aquest departament en les següents matèries: restauració i altres obres que assegurin la integritat i adequada conservació del domini públic marítim terrestre; protecció i conservació dels elements que integren el domini públic marítim terrestre i reparació i restauració d'estructures danyades al litoral, com passejos marítims, accessos al domini públic, murs, etc.

No obstant això, i malgrat l'aprovació del Reial Decret Llei del passat mes de febrer, en els litorals dels municipis d'Artà, Capdepera, Manacor, Sant Llorenç i Son Servera romanen, a dia d'avui, nombrosos residus a conseqüència de els desbordaments de torrents del dia 9 d'octubre de 2018, el que ha portat fins i tot a que siguin els mateixos banyistes que hagin de retirar-los, segons expliquen des del PP a les Balears.

Per tot això, el PP ha sol·licitat conèixer en quina data la ministra de Transició Ecològica procedir a les zones afectades del litoral dels municipis compresos en l'àmbit del Reial Decret Llei de l'illa de Mallorca a declarar zona d'actuació especial per a la restauració del domini públic marítim terrestre i l'emergència de les obres a executar per aquest Departament, tal com el faculta l'article 11 de l'esmentada norma.

Així mateix, els parlamentaris populars han sol·licitat al Ministeri la relació de les actuacions realitzades en les zones afectades del litoral dels municipis compresos en l'àmbit del Reial Decret Llei de l'Illa de Mallorca, si s'escau, a l'empara de l'esmentada disposició amb desglossament per municipi, objecte de les actuacions i valoració econòmica de cadascuna d'elles.

Per a la diputada i els senadors del PP és «urgent» que el Govern espanyol realitzi actuacions de forma immediata en les zones que encara es troben afectades pels danys de la torrentada perquè «els ciutadans de les Illes Balears no han de patir les conseqüències de la paràlisi de gestió nacional provocada per Pedro Sánchez».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sebastià, fa mes de 3 anys

Ni aquest Govern ho ha fet be ni ells ho haurien fet millor... el cas és embolicar la troca i posar-se medalles, però els fotuts, els de sempre.

Valoració:3menosmas
Per teresa, fa mes de 3 anys

I perquè no ho varen demanar abans? Em sembla molt bé que ho demanin, però amb coherència, collons, no només demanar-ho quan el govern no sigui del seu color ¬¬

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente