algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
18°

La militància de MÉS per Mallorca qüestiona que Miquel Ensenyat sigui el Senador

160919

A hores d'ara resulta indiscutible que el suport als Acords de Govern i a la investidura de Francina Armengol com a presidenta del Govern té molta contestació entre la militància de MÉS per Mallorca.

Es considera que l'equip negociador va fer massa via en acceptar el que li proposava el PSOE i que la majoria de persones que el formen hi tenien interessos personals incompatibles amb l'interès general del partit. De fet, la idea de que s'ha signat un mal acord és bastant generalitzada entre la militància i també es considera que si l'assemblea decisiva s'hagués convocat amb més temps, hi haurien pogut anar més militants no professionals de la política i el resultat hagués estat un altre.

Una de les figures més qüestionades per la militància és la del candidat número 1 en la llista al Parlament, Miquel Ensenyat. Es considera que es va precipitar en donar llum verda a la sessió d'Investidura, cosa que va fer el passat dijous en reunió amb el president del Parlament, Vicens Thomàs, per tant, abans que l'assemblea de militants de MÉS es pronunciàs.

També es considera que no té lògica que el líder de la candidatura se'n vagi a Madrid. O ha de quedar com a vicepresident o conseller, o ha d'assumir que els resultats han estat dolents i ha de dimitir. Anar-se'n a Madrid com a Senador és considera una via intermitja que només resol el futur del propi Ensenyat, però no aporta res al de la formació ecofeminista.

Sembla bastant evident que una majoria de la militància de MÉS per Mallorca és contrària a que Ensenyat sigui el Senador de designació autonòmica. No està tan clar que hi hagi una alternativa de consens. El sector provinent d'IniciativaVerds (que continua mantenint espais de debat propis) aposta perquè la Senadora sigui Rosa Cursach, que, de fet, va ser candidata a les passades eleccions generals.

Altra gent, no organitzada en cap sector, però que inclou la militància més veterana de la formació i la majoria d'agrupacions locals, considera que l'elecció del candidat a senador ha de ser una aposta a vuit anys, és a dir una persona que no vagi al Senat a retirar-se, sinó que hi vagi a demostrar el que es pot fer en clau sobiranista a una cambra que, al manco en teoria, és de representació territorial. Una persona que assumesqui que d'aquí a quatre anys estigui en condicions immillorables per liderar la candidatura sobiranista a les properes eleccions generals.

I aquí els noms que sonen són molts: Antoni Verger, Biel Barceló, Nanda Ramon...

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jaume, fa mes de 4 anys

Crec que haurien d'aprofitar l'avinentesa per mirar de renovar un poc la cosa. No crec que ni Barceló, ni Verger, ni Nanda Ramon representin l'esperit renovador. Estic d'acord que enviar primer aquesta gent que la directora de l'institut de la dona, seria fer un lleig a Cursach.

Valoració:3menosmas
Per Cap ferrerico, fa mes de 4 anys

Com a militant amb quota pagada des de fa més de 20 anys, he de dir que darrerament ni compartesc ni entenc moltes coses de les que es fan i.... sobretot, es desfan

Valoració:5menosmas
Per Aturmeda, fa mes de 4 anys

Jo trob que qui ha fet més mèrits per anar a descansar a Madrid és en Joan Font o en Toni Sansó.

Valoració:2menosmas
Per Gil, fa mes de 4 anys

La sensació que es percep és de derrota i, en aquest context, que cadascú cerca una sortida personal. Més està tocat, però no sols per una conjuntura puntual sinó sobretot per una important incoherència ideològica, per una manca de relleu generacional i per haver esgotat la possibilitat d'ampliar el suport social que hauria de menester. Haver acceptat l'acord que ha acceptat demostra fins a quin punt les coses van malament.

Valoració:6menosmas
Per elventdelnord, fa mes de 4 anys

a mi el que en sap molt de greu, es que van enterrar al PSM per fer una coal·lició, que els ha dut a oblidar al sector soberanista. Jo vaig ser militant del PSM, sempre els havia votat, aquesta vegada també ho vaig fer, però com a mal menor, i perquè no vaig trobar cap partit sobiranista. jo en sento traicionada, i no soc l'única, només s'ha de veure els resultats electorals, els pitjors de la història

Valoració:6menosmas
Per Gabellí, fa mes de 4 anys

Si el varen votar per al Parlament per què se'n va ara al Senat? Cansament? Fluixera?

Valoració:7menosmas
Per Josep, fa mes de 4 anys

D'ençà que es va "eixamplar la base" del PSM amb la fusió amb Iniciativa, s'ha prioritzat el relat esquerrà/ecologista/feminista per damunt del nacional.
Aquesta darrera legislatura no s'ha avançat gens en la construcció nacional, quasi no s'han fet declaracions polítiques en aquest sentit, s'ha parlat poc del Procés, ni del sobiranisme, etc.
D'altra banda, si no hi ha un lideratge fort i valent (com el que varen tenir Carod, Junqueras o Puigdemont, per exemple) poc avançarem.

Valoració:8menosmas
Per Lluís Martí, fa mes de 4 anys

En tota aquesta qüestió, un aspecte molt negatiu és que l'educació i la cultura dependents del Govern Balear queden en mans dels socialistes espanyols. I es tracta de dues eines fonamentals per intentar invertir el procés d'espanyolització i despersonalització que patim a un ritme accelerat, en el context de la globalització mundial que amenaça amb acabar amb tot el que no sigui capitalista, anglòfon i tecnològic. A sobre, sembla que ni tan sols hi haurà Conselleria de Cultura, quan precisament la proteccíó i desenvolupament de la cultura pròpia són fonamentals, no ja pel soberanisme sinó fins i tot per un regionalisme un poc seriós.

Valoració:10menosmas
Per Jerònia Arbona, fa mes de 4 anys

Dues puntualitzacions: 1) Apostar per na Rosa Cursach com a possible senadora no és una idea d'un sector d'IV. Altres que no ho som pensam que per coherència és la primera opció que s'hauria de plantejar l'Executiva de Més. 2) M'alegra que titlleu la formació de feminista, però veurem ;)

Valoració:9menosmas
Per Decebut, fa mes de 4 anys

Fa molt de temps que el projecte de MÉS trontolla per la gent que hi ha a l'executiva del partit, per la manca de lideratge intern desprès del relleu del tàndem Fina Santiago - Biel Barceló, la mala gestió a les institucions, fer projectes al Govern en contra de les idees del partit, fer unes primàries per les autonòmiques i insulars en lògica de partits que fan que surtin els candidats del partit majoritari i no els millors candidats, es a dir, na Santiago i en Balboa, ignorar als joves del partit, etc., MÉS és un projecte que té a la militància desmotivada. Un projecte que trontolla pels seus dirigents de l'executiva i coportaveus.

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente