algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
20°

EUIB: «No és normal l'afany de negoci i de destrucció de les Balears que tenen el PP i el PI»

Esquerra Unida de les Illes Balears ha explicat aquest dimecres que es posiciona en contra del lloguer turístic en àrees protegides. «PP i PI han instat al Consell Insular de Mallorca a desregular el lloguer turístic en sol rústic protegit, a més de permetre la construcció i/o ampliació d'aquestes construccions.

Sobre això, EUIB ha dit: «Un cop més, veiem quins són els interessos d'aquests partits, que avantposen el benefici dels grans empresaris per davant de la protecció del medi ambient».

«Les dues mocions, que estan presentant a diversos ajuntaments, tenen una clara tendència i vocació de desregulació gradual per, d'aquesta manera, obrir la porta a la construcció de complexos vacacionals per part d'algunes grans empreses que ja havien tantejat el terreny», han avisat.

A més, han al·ludit a la saturació de les Illes, «que ho demostra tots els indicadors existents, i no es pot mantenir el ritme frenètic de les darreres temporades, clar està que als partits de dretes poc els interessa el progrés de les Illes mitjançant la desestacionalització del turisme i la diversificació econòmica, és per això que intenten mantenir un model econòmic que es basa en 4 mesos a l'any propiciant d'aquesta manera la temporalitat dels treballadors i la construcció de zones protegides, mesures que al patronat turístic beneficien però que a la ciutadania i medi ambient perjudiquen greument».

Juanjo Martínez ha declarat: «No és normal l'afany de negoci i de destrucció de les Illes Balears que tenen el PP i el PI. La dreta està un cop més unida per defensar els interessos d'alguns propietaris enfronts a l'accés a l'habitatge per part de les classes populars i treballadores del nostre País, així com el nul respecte pel medi ambient que professen».

Des d'Esquerra Unida volen denunciar aquesta situació «que està enquistada des de fa anys i que PP i PI s'esforcen en no canviar. Clar està que podem tenir diferències amb el Govern i Consell, quant a la Llei i la zonificació, però entenem que és necessària una regulació de forma urgent per tal que les Illes Balears no es converteixin en un parc d'atraccions».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan M. Gelabert, fa mes de 5 anys

Si els polítics fessin el que han de fer per protegir als propietaris de vivendes agilitzant la justicia per treure llogaters vandalics o okupes sense haver d'esperar mesos o anys i haver de pagar destrosses les coses serien d'una altra manera. Però, els preocupa més estar marejant la perdiu i omplint-se les butxaques.

Valoració:1menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 5 anys

Els polítics per haver estat mals estudiants solen donar solucions dolentas i complicadas que no resolen res i a més las agreujen.

Si hi ha saturació de turisme, la mesura més convenient segons els diagramas ès aplanar les puntas. Els mesos de juliol i agost se han de dedicar a la temporada sabàtica per el turisme. Fora turistas durant el juliol y agost. Aeroports, ports, hotels i establiments turístics tancats i personal que descansi.

Mallorca que sigui gaudit per els mallorquins, els mesos de juliol i agost.
¡Fora externs!

Valoració:0menosmas
Per Sergi, fa mes de 5 anys

Els beneficis de molts de petits propietaris (hi ha molt més de grans propietaris), comerços, etc, no poden anar en decrement dels ciutadans en general. Vivim del turisme, però no ens podem ofegar en ell. Necessitem cotxes de lloguer, però no la barbaritat que hi han actualment. necessitem que arribin avions, però no que estiguin aterrant tot el vespre, i així, amb una llarga llista....

Valoració:3menosmas
Per Pere, fa mes de 5 anys

El que no és normal és que Esquerra Unida i l'esquerra en general, criminalitzin una activitat que per primera vegada reparteix els beneficis del turisme entre molts petits propietaris, comerços i etc.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente