algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

MÉS demanarà a Brussel·les més mesures per evitar l'abocament de plàstics als oceans

MÉS demanarà a Brussel·les més mesures per evitar l'abocament de plàstics als oceans. | MÉS per Mallorca

MÉS per Mallorca instarà amb una iniciativa parlamentària a Brussel·les perquè lideri una acció de corresponsabilitat i cooperació internacional amb mesures per evitar que en els oceans hi hagi «més plàstics que peixos».

En aquest sentit, el diputat de MÉS per Mallorca Josep Ferrà ha indicat que els últims estudis revelen que «una de les principals causes de la mortalitat del virot, una espècie protegida, és el consum de plàstics».

A més, ha ressaltat que segons preveu l'ONU si no es fa res per evitar-ho, en 2050 en els oceans hi haurà més plàstics que peixos. «Les institucions europees i espanyoles sembla que prenen consciència, però és insuficient», ha assegurat Ferrà.

D'altra banda, el diputat ha mostrat la seva preocupació de trobar queixes en les iniciatives que es duen a terme des de MÉS per Mallorca en l'àmbit local, com una llei de residus, que des de l'Estat i el Tribunal Constitucional s'han tirat per enrere.

La regidora d'Ecologia de l'Ajuntament de Palma, Neus Truyol, ha explicat que des de MÉS s'han engegat polítiques de reducció de residus «molt efectives» i ha recordat que Cort va ser pioner amb la proposta de prohibir les bosses de plàstic d'un sol ús.

Mesures de millora

Entre altres mesures engegades per la formació, Truyol ha destacat «el sistema de porta a porta de recollida d'escombraries o el pagament per generació o per diferents sistemes que suposen que qui recicla més paga menys».

Per la seva banda, el director general de residus, Sebastià Sansó, ha destacat la «bona acollida» de l'esborrany de la futura llei de residus en la qual «es fa una aposta valenta per reduir la cultura d'un sol ús».

«Si no fem aquests canvis, la base de la nostra economia, que és rebre visitants, es veurà greument afectada perquè si un neda i troba més plàstics que peixos, es troba nedant en bosses de plàstic, jo crec que deixarà de venir», ha sostingut Sansó.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.