algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El PP censura la cessió del Teatre Principal a l'OCB «orientat a l'enaltiment de l'independentisme»

142025

El PP de les Balears ha censurat aquest divendres el «pacte d'esquerres» per «l'ús partidista que s'està fent de les institucions i de les infraestructures públiques per a fins orientats a fomentar el rupturisme i l'apologia de l'independentisme», després de la recepció del president del Parlament, Baltasar Picornell a Carme Forcadell i, posteriorment, amb la celebració al Teatre Principal del lliurament dels premis de l'OCB.

En un comunicat, la formació ha recordat que els Jordis ser premiats per l'OCB, «una organització que no hem d'oblidar que està subvencionada amb diners públics mentre està duent a terme accions d'enaltiment de l'independentisme». El guardó va ser lliurat per Forcadell a qui acusen d'haver estat «empresonada per delictes molt greus contra l'Estat de Dret».

En aquest sentit, des del PP s'ha demanat «la suspensió de les ajudes públiques a l'OCB i les seves organitzacions satèl·lits quan això serveixi per finançar el foment de conductes contràries a l'Estat de Dret» i ha criticat «el nou exemple de radicalització d'un PSIB sotmès als desitjos dels seus socis de govern i cada vegada més allunyat dels postulats que defensa el PSOE a nivell nacional». Així, ha remarcat que el socialista Francesc Miralles, vicepresident del Consell de Mallorca i conseller insular de Cultura, és el màxim responsable del teatre palmesà on es va celebrar l'acte de l'OCB.

El PP ha recordat que ha registrat al Parlament una qüestió per a «esbrinar les ajudes que l'OCB ha rebut del Govern», petició que es farà extensiva també a la resta de les institucions de les Illes. D'altra banda, la formació, per mitjà dels seus representants al Consell de Mallorca, també demanarà a l'equip de govern «si la cessió del Teatre Principal es va dur a terme de manera gratuïta o, per contra, l'OCB va pagar per fer un ús que entenem inapropiat del mateix pels missatges de suport a Sànchez i Cuixart i d'enaltiment de l'independentisme llançats aquest dijous».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Vergonya, fa mes de 6 anys

El que ha de fer el PP, és no robar ni abusar del poder.

Valoració:3menosmas
Per el poble mana, fa mes de 6 anys

Idó jo diría un PSIB cada cop MÉS d'aquí, i la mostra és el PSC, CADA COP MÉS MAGRA I ESCAGARRINAT´ cada cop més, la gent vota partits que defensin les Illes, enfront de Madrit i les sevas polítiques d'estrangulament acompanyades de corruppció, que pagam tots.
Espavilau mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterencs, ens i jugam "lo nostro".

Valoració:3menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 6 anys

I que és que no censure el PP a tot el que té un brí de catalá o catalanisme, fins i tot el mallorquinisme, peró l'escusa és el catalá, ens volen només "ESPPAÑOLES".
Ara mateix estava escoltant un poema-llegenda musicat pel concert de Nadal de les Canàries, -Gara i Jonay- els amants de La Gomera, nadius Guanches, aquells que es comunicaven xiulant aquells que estimaven lo seu, fets des-apareixer sinó exterminats per l'estat espanyol, i l'emoció en pujava per la gola, perque aquí volen el mateix, clar, avui dia no ens poden exterminar, peró sí transformar i si cal diluïr-nos, Illencs de Balears ¡ vius i orees dretes ! mos veim al born, molts d'anys i bons, i millor any nou per tots.
Salut i República.

Valoració:4menosmas
Per No li agrairem prou!, fa mes de 6 anys

El principal és dels mallorquins i el PP té pocs membres Bauçà l´envià a fer punyetes!

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente