cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 8.33°

Matas, a judici aquest dilluns per la contractació dels arquitectes del Palma Arena

L'expresident del Govern, Jaume Matas, anirà aquest dilluns a judici a la Secció Primera de l'Audiència Provincial per les peces separades número 8 i 9 del cas Palma Arena. Aquestes peces es refereixen a la contractació dels arquitectes del velòdrom.

Així, Matas s'enfronta a una pena de presó total de quatre anys -dos anys per cada peça- pels delictes de prevaricació, frau i falsedat documental.

El que va ser director general d'Esports, José Luis 'Pepote' Ballester també s'asseurà a la banqueta per aquest judici que està previst que s'estengui fins divendres. Se li imputen els mateixos delictes encara que la pena és d'un total de sis mesos de presó (substituïble per una multa de 1.000 euros).

A més, se'ls exigeix una responsabilitat civil de 871.944 euros (16.326 euros per la peça 8 -a pagar en un 10 % per Ballester i en un 90 %, Matas- i 855.944 euros per la peça 9 -a pagar en un 5 % per Ballester i en un 95 %, Matas-).

El ministeri fiscal considera que la Fundació Illesport, a càrrec de Ballester per designació de Matas, va contractar presumptament de manera irregular l'arquitecte Ralph Schürmann per a la construcció del velòdrom en 2004. Després de l'abandó de Schürmann el 2005, es va contractar GR1, l'empresa dels germans García-Ruiz, també de manera irregular.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per No entec perquè encara no és a la presó, fa mes de 6 anys

No entec perquè encara no és a la presó amb tantes causes pendents i d'altres amb resolució condemnatòria. Justícia igual per a tothom?

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente