algo de nubes
  • Màx: 20.14°
  • Mín: 13.46°
19°

March: «Els centres que segreguen no ajuden a dur a terme cap acte d'educació en el segle XXI»

131326
Col·legi concertat Llaüt situat al Parc Bit

El conseller d'Educació i Universitat, Martí March, ha defensat que estan en contra de la segregació per sexes en els centres educatius del Parc Bit tot i que ha explicat que aquest no serà el seu argument per recórrer les sentències de concertació.

En aquest sentit, el conseller ha assegurat que de la mateixa manera que acaten les sentències, també tenen dret a recórrer quan no estan d'acord amb elles. Igualment, ha admès que si el Tribunal Superior de Justícia (TSJIB) els dóna la raó, han d'assumir la responsabilitat, la pagaran i la acataran.

«L'escola concertada per a nosaltres té sentit si és un servei públic que doni resposta a les necessitats d'escolarització i els centres del Parc Bit per a nosaltres no responen a aquestes necessitats», ha manifestat March.

Sobre això, el conseller ha incidit que estan d'acord amb que els centres concertats siguin serveis públics però ha indicat que aquells que segreguen «no només no són serveis públics sinó que no ajuden a dur a terme cap acte d'educació en el segle XXI».

Igualment, ha dit que el Govern fa política educativa «de consens i acord» i ha negat que sigui «enemic» de l'escola concertada. «Mostra d'això és el decret de concertació que hem aprovat amb la taula educativa», ha defensat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Francament, fa mes de 7 anys

No hi ha cap motiu per haver de mantenir escoles concertades. S'hauria de fer una bona neteja i només deixar les de les zones on fa falta un reforç, si és que reuneixen tots els requissits.

Valoració:-1menosmas
Per Antoni, fa mes de 7 anys

Lector:Som molts els pares i avis que varem anar a escoles segregades i no tenim cap problema de socialització ni de cap mena per aquest fet.

Valoració:-1menosmas
Per lector, fa mes de 7 anys

Això de poder decidir el centre del teu fill és molt relatiu.....és a dir, si aquesta elecció va en contra de determinats principis de socialització, democràtics i inclusius, evidentment que no tens cap dret d´elecció. Les institucions no poden crear fisures socials¡¡¡ el mateix passa amb la lliure elecció de la llengua (una barbaritat més de la dreta)....no pots incentivar guettos culturals¡¡

Valoració:8menosmas
Per llibertat, fa mes de 7 anys

la llibertat espoder decidi a quin centres vols que vagin els teus fills, resulta que tots els que duen el seu fills a aquest tipus de col.legi son families nombroses de 3 o més membres on hi ha nins i nines. Que jo sàpiga l'escola es com molt 4 dies a la setmana de 5 a 7 hores diaries , i no hi van ni festius , ni vacances.
Molts d'aquest al.lots fan activitats extraescolars , música, esport,...Per la mateixa regla , els equips de futbol de 1-2-3º ... tendrien que esser mixtes o aquests si que poden fer segregació per sexe.
Crec que hem perdut un poc el nord i feim afirmacions només escoltant l'opinió dels altres i ssense contractar d0on vé la informació.

Valoració:-9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente