cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

Armengol reivindicarà a Madrid un altre model de finançament autonòmic

La presidenta del Govern Francina Armengol reclamarà un nou sistema de finançament autonòmic. | CAIB

La presidenta del Govern, Francina Armengol, acudirà aquest dimarts a la VI Conferència de Presidents que se celebra a Madrid i en la qual s'abordarà, entre uns altres, la reforma del sistema de finançament autonòmic.

Durant la setmana prèvia, la presidenta s'ha reunit amb consells, ajuntaments, agents socials i econòmics, la comunitat educativa i amb els portaveus parlamentaris. L'objectiu d'aquestes trobades ha estat aconseguir el màxim consens per establir les reivindicacions davant el Govern central en temes com el finançament autonòmic i la Llei de dependència.

Respecte a aquesta Llei, el Govern proposarà tornar al model anterior al Reial decret de 2012 perquè considera que l'Estat «s'ha retirat progressivament del finançament» de la Dependència. A més, en l'àmbit social, les Balears també plantejaran un règim específic en la Seguretat Social per a familiars que cuiden a persones depenents, modificar els barems de revisió de dependència i un pla d'infraestructures.

Vot de confiança

Respecte a la Conferència, el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, va assegurar que tem que «sigui un paripé» però creu que s'ha de donar «un vot de confiança» perquè es tractaran temes «dels quals depèn el futur».

Precisament, Ensenyat va explicar que el «repte de Mallorca» és ser «capaç de diversificar» el seu «model econòmic» i això no es pot aconseguir, va dir, «sense un bon finançament».

Per la seva banda la consellera de Presidència, Pilar Costa, qui va participar dimecres passat en el comitè preparatori de la VI Conferència de Presidents, ha reclamat més acords de caràcter social i que s'obri de manera immediata la reforma del sistema de finançament. En aquesta mateixa reunió, Costa va aprofitar per traslladar les principals propostes i reivindicacions que el Govern vol que siguin tractades el 17 de gener.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Es suis, fa mes de 7 anys

Armengol reivindicarà a Madrid un altre model de finançament autonòmic, i Madrid tornara a dir que no.
Facil.

Valoració:2menosmas
Per Indecent sistema de pressupost, fa mes de 7 anys

No entenc com no sortim tots al carrer, per reivindicar que s'els torni almenys la meitat del que el Gobierno de España ens pren. La gent, no és conscient de que aquesta injustícia fa perdre més lts doblets a cada persona. A jo també m"aniria molt bé que me donàssin mil euros per comprar mobles, però a les Balears no ens desgrava ni tan sols el segur sanitari ni l' IBI perquè no arriben doblers gairebé per a fer.
I ara vendrà el fatxa fastigós i ens dira insolidaris i que els extremenys són superiors a noltros.

Valoració:0menosmas
Per jubilats per Mallorca, fa mes de 7 anys

MALTRACTATS PER L’ESTAT ESPANYOL
És evident que els habitants de les Illes Balears hem anat perdent qualitat de vida de manera demostrada des de 1986 (i potser des de 1977, si filàssim prim), i que hem passat de tenir el PIB per habitant més alt de l'Estat, a estar en setena posició, abans de repartir inversions de l'Estat, i gairebé a la coa de tot, després d'haver repartit impostos. És evident que aplicant les balances fiscals segons el mètode que es fa servir per a calcular-les entre els estats de la UE, entre els lands d'Alemanya, i entre els estats dels USA, patim un dèficit fiscal de caire colonial, ja que supera el 14% del PIB (els "comptes territorialitzats" que s'han inventat el ministre Montoro i companyia no són més que un engany per amagar l'escandalós dèficit fiscal que patim a les nostres Illes, segons "confessió" del propi Ángel de La Fuente, l'economista que els ha dirigit a la seva companya de facultat la Sra. Elisenda Paluzie). Ja és indigne que, després d'haver-ho denunciat i demanat moltes vegades sense aconseguir gairebé res de res, el Govern de les Illes Balears continuï demanant almoina al Govern d'Espanya. És per això que ens proposam fer una campanya informativa sobre l'espoli fiscal que patim i les conseqüències que té sobre la salut, l'educació, els serveis públics, els parcs públics, la qualitat de vida en general, i les perspectives d’un futur sostenible, I convocar tota la població a fer accions amb l'exigència que cessi l'explotació colonialista que patim, I a estendre aquesta informació no només als residents, ans també als visitants I a les instàncies internacionals a les que es pugui arribar.
RECOBREM LA NOSTRA DIGNITAT NO VOLEM CAP ALMOINA VOLEM QUE DEIXIN DE ROBAR-NOS

Valoració:3menosmas
Per Albercoquista, fa mes de 7 anys

Però de quins canvis es tracta, concretament?. És evident que el sistema de finançament que ens aplica Espanya ens perjudica però no sembla que la senyora Armengol dugui cap proposta concreta a Madrid. si no la duu és ben possible que els canvis que es facin, si se'n fan, ens perjudiquin més, encara.
Sense una proposta definida i decidida, amb els costos avaluats i els arguments ben exposats la resposta de l'Administració Central serà la de sempre: es crearà una comissió, amb decisions no vinculants, que es reunirà de tant en tant i embrutarà papers que ningú no es llegirà mai.
Entre els curtets i els dolentots no arribarem en lloc.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente