algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

EU denuncia que les desigualtats no aturen de créixer a les Balears

Esquerra Unida (EU) ha denunciat aquest dissabte que les desigualtats no aturen de créixer. | Arxiu

Esquerra Unida (EU) ha denunciat aquest dissabte que les desigualtats no aturen de créixer. Segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística, el salari brut mitjà dels treballadors de les Illes Balears s’ha situat en la temporada alta d’enguany en 1.654, euros per davall de la mitjana de la temporada anterior, que era de 1.665 euros i a gran distància de la mitjana estatal, que és de 1.804 euros. «Això ha passat en una temporada rècord en la qual han arribat més turistes que mai i s’han disparat els beneficis empresarials», ha assegurat el partit.

Per a EU és evident que «la saturació turística i els beneficis d’aquest sector empresarial  no suposen un major poder adquisitiu i una millor qualitat de vida dels treballadors i de les capes populars». «Els beneficis es queden en poques mans i la majoria de la població no en treuen cap profit», ha afegit.

Segons ha denunciat la formació esquerrana, el nombre de visitants ha augmentat i els preus dels allotjaments no paren de créixer, però els treballadors majoritàriament tenen contactes precaris, han vist augmentada la seva càrrega de treball i no només no han millorat els seus salaris, sinó que fins i tot es redueixen.

Solidaritat obrera

Per a Juanjo Martínez, coordinador d’EUIB, és necessari «recuperar la solidaritat obrera i l’enfortiment de les organitzacions sindicals com a l’única manera de fer front als abusos empresarials i recuperar els drets dels treballadors». Així mateix, «és necessari que l’Administració s’impliqui més en la persecució del frau i els abusos», ha afegit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per repugnancia, fa mes de 7 anys

Pero estos comunistas callan como muertos cuando ven y saben que este Govern (por decirlo de alguna manera), está regando con dinero público, de los impuestos ¡oiga! a algún que otro papelamen con el cachondeo del del cada día, más rechazarle catalán.

Lo repito callan como muertos y dejan hacer. Menos denunciar y más dar trigo, y nunca tan bien dicho.

Valoració:-5menosmas
Per Tià, fa mes de 7 anys


"No s'aturen", no "no aturen".

Baleàrics, respectau la llengua. No vulgueu esser dels qui, en lloc de donar llum, donen fum.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente