muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°
10°

Errejón: «Ens mereixem un debat d'altura per saber quin rumb ha de prendre Podemos»

Errejón (en el centre) durant el col·loqui celebrat aquest dissabte a Palma. | M.C.

El secretari polític de Podemos, Íñigo Errejón, ha assegurat que és necessari «normalitzar el debat» i ha explicat que «ens mereixem un debat d'altura per saber quin rumb ha de prendre Podemos i quin tipus de línia política cal fixar per construir una bona alternativa», en un col·loqui celebrat aquest dissabte a Palma.

Errejón ha assegurat que «hi ha una altra manera de fer les coses amb la militància, als ajuntaments i en els municipis» i ha indicat que «alguna cosa s'està començant a fer bé».

El secretari polític de Podemos ha estat acompanyat pels diputats de Podem a Balears, Mae de la Concha i Pedro Yllanes, els qui han oferit una xerrada davant militants i votants del partit.

Davant un saló d'actes ple amb assistents que s'han hagut de quedar dempeus per falta d'espai, Errejón ha assegurat que se senten «molt orgullosos que hi hagi un procés de canvi en Balears que serveixi per constatar que les coses es poden fer d'una altra manera».

Recuperar l’autonomia

Errejón ha assegurat que «davant nosaltres tenim el repte de reconstruir un poble que té la necessitat de recuperar l'autonomia» i ha afirmat que «la nostra tasca és fer-ho bé nosaltres per demostrar-los que es poden fer les coses diferents».

Precisament, respecte a l'actualitat política a L’Estat espanyol, el secretari polític ha indicat que «fa falta donar-li la volta a la truita per restablir la democràcia i la dignitat per retornar-li la sobirania al poble».

D'altra banda, Errejón ha lamentat que «dijous que ve gràcies al PP i al senyor Montoro es va a aprovar una retallada en el sostre de despesa de 5.000 milions d'euros, unes retallades que van a caure sobre les espatlles dels treballadors».

A més, ha criticat que «el senyor Mariano Rajoy no és president perquè hagui ofert alternatives noves, solament és president per la rendició del PSOE».

En aquest sentit, ha explicat que «Rajoy no va aconseguir els suports suficients per ser president» sinó que «ha mantingut el govern deixant tocat el bipartidisme i això no és una demostració de força, solament significa que han comprat temps».

Nous objectius

Per la seva banda,  Yllanes ha assegurat que Podem té «un repte important», que és «determinar el que volem per a aquesta organització per treure endavant els nostres objectius».

En aquest sentit, el diputat ha manifestat que «és segur que anem a poder confrontar el que ocorre al congrés nacional del PP en el qual es realitzi un debat fals i no obstant això nosaltres estarem en altres lloc en el qual hi haurà profund debat i profund intercanvi d'idees».

En la mateixa línia, de la Concha ha explicat que per aconseguir els objectius «és necessari estar als carrers però també a les escoles» i ha remarcat que «és important no solament fer les coses grans sinó tenir en compte els petits detalls».

Durant l'acte, diversos assistents han estat esbroncats per mostrar la seva discrepància pel que fa a alguns aspectes del partit mitjançant pancartes que sol·licitaven, entre uns altres, la dimissió del capdavanter de Podem a Balears, Alberto Jarabo, i de la portaveu de la formació, Laura Camargo. Un grup de dones també ha desplegat una pancarta amb el lema 'Podem Balears es cómplice de la expropiación de niños'.

Després d'una hora de xerrada, els assistents han ovacionat al secretari polític de Podemos, qui ha respost a les preguntes que diversos ciutadans li han realitzat i han acomiadat a Errejón al crit de 'sí, es pot'.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tit, fa mes de 7 anys

El punt que han posat darrere el nom Podem/Podemos, quin sentit té? És una llicència d'algun dissenyador modernet analfabet? Ai, quanta buidor pseudoestètica!

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente