nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Antich presenta una moció al Senat per enfortir les mesures que impedeixin l'extinció del virot petit

Antich vol enfortir les mesures que han d'impedir l'extinció del 'virot petit'. | UH-Arxiu

Francesc Antich, senador per les Illes Balears, ha registrat aquesta setmana una moció per debatre a la Comissió de Medi Ambient i Canvi Climàtic del Senat amb la qual persegueix enfortir les mesures que han d'impedir l'extinció del 'virot petit' o 'pardela balear', una espècie d'au marina que només es reprodueix a les Illes Balears.

Segons un estudi liderat per l'IMEDEA (Institut Mediterranis d'Estudis Avançats) en el que ha participat SEO/BirdLife, es confirma el seriós declivi del virot petit, qualificant la situació de «perill crític» i destacant que «continua sent l'au més amenaçada d'Europa» i «podria extingir-se en uns 60 anys».

Estratègia de conservació

El socialista traslladarà aquesta iniciativa al Senat per tal d'instar al Govern central a reforçar l'aplicació de l'Estratègia de Conservació Estatal del virot petit, tenint en compte les noves dades aportades pels recents estudis, a més de dur a terme inversions i actuacions de conservació prioritàries sempre de manera coordinada amb les institucions autonòmiques i amb organismes europeus i internacionals.

Aquestes investigacions també han revelat que «és necessari ampliar els esforços per combatre les colònies de depredadors introduïts com rates i moixos», així com també assegura que «tot apunta a que la principal causa de la baixa taxa de supervivència adulta del virot petit són les captures accidentals amb els arts de pesca».

Amenaça

Tenint en compte aquestes dades, Francesc Antich reclama al Govern d'Espanya que «es duguin a terme els treballs necessaris i possibles a les colònies de virot petit com les de La Mola a Maó, on la població d'aquesta au es troba amenaçada per la presència de rates i altres predadors». A més, també defensa una «especial col·laboració» amb el sector pesquer per tal de trobar solucions a les captures accidentals, apuntada com una de les principals causes de mortalitat d'aquesta espècie.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I doncs, fa mes de 7 anys

Mentre no protegesqui la gavina pepera, me pareixerà bé.

Valoració:5menosmas
Per Macia, fa mes de 7 anys

Bono, defensar un ocell esta be, pero crec que no estaria de mes que tambe presentas una mocio per millorar es nostro financament, que s'estat finences el tren fins a Arta i Sa pobla o que no minvas el descompe dels viatges a sa Peninsula.
Ara be, crec que per demanar tot aixo, hauria de demanar permis a na Susana Diaz

Valoració:6menosmas
Per Unaperaqui, fa mes de 7 anys

Com a mínim ens defensa els animalons i el medi. Tal vegada no sigui una mesura amb impacte social directe i immediat, però ja que el partit animalista no va treure prou vots, ja el tenim a ell.

Menys dona una "baussapedra".

Valoració:11menosmas
Per marbosch, fa mes de 7 anys

@Joan @Sebastia,
Aquest tipus d'iniciatives semblen "poca cosa", però si ens fixam amb el medi ambient i el que està passant i tornam anys enrera, recordant el que fa 20 anys predicava Greenpeace, ens adonam que, per desgràcia, tenien tota la raó, quan ens alertaven sobre el canvi climàtic i les seves conseqüències, fins i tot sembla que ho ha arribat a veure en Rajoy i el seu cosí. Vull dir això perquè qualsevol iniciativa que cerqui preservar el medi ambient ha de ser valorada i, sobretot a Balears, on tothom reconeix que la nostra font d'ingresos és el turisme i jo encara no he vist cap cartell que anuncïi S'arenal o Punta Balena; fixau-vos que sempre posen imatges d'Es Trenc o semblants.
Per cert, molt bé per n'Antich que al manco fa alguna cosa al Senat, no com altres senadors estil Bauzà, que encara no sabem que hi pinta i que proposa per la nostra comunitat.

Valoració:7menosmas
Per Sebastia, fa mes de 7 anys

Quan jo veig que defensar el virot petit.....me fa uns pena i indignació que no paguen fer mes que "xorrades" d'aquestes i coses per l'estil.Ja esta molt be salvar el ferreret,etc....pero també ..Podríem fer un poc mes que ens afectes en major solucions de problemes de mes entitat? Bon dia.No tenim cap pes a Madrid.....ni punyetero cas.

Valoració:0menosmas
Per Sebastia, fa mes de 7 anys

Quan jo veig que defensar el virot petit.....me fa uns pena i indignació que no paguen fer mes que "xorrades" d'aquestes i coses per l'estil.Ja esta molt be salvar el ferreret,etc....pero també ..Podríem fer un poc mes que ens afectes en major solucions de problemes de mes entitat? Bon dia.No tenim cap pes a Madrid.....ni punyetero cas.

Valoració:0menosmas
Per Joan, fa mes de 7 anys

Me parece muy interesante su apoyo a esta causa, pero no cre vd. que hay problemas mas importantes que este que afectan a los ciudadanos de las Illes Balears?

Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente