algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

El Congrés aprova el suplicatori que permetrà jutjar Homs pel 9-N

El suplicatori ha tirat endavant, amb 248 vots a favor, els de PP, PSOE i Ciutadans; i 91 en contra

19252

El Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dimarts el suplicatori perquè l'actual portaveu del PDECat a Madrid, Francesc Homs, deixi de ser aforat. D'aquesta manera, l'exconseller de la Presidència podrà ser jutjat pel Tribunal Suprem per prevaricació i desobediència pel procés participatiu del 9 de novembre del 2014. La causa oberta pot acabar provocant la inhabilitació d'Homs per exercir un càrrec públic.

Amb 248 vots a favor i 91 en contra, el suplicatori ha tirat endavant, amb el suport de PP, PSOE i el partit Ciudadanos, mentre que Podemos i les seves confluències, Esquerra, el PDECat, PNB, Bildu, Compromís i EH Bildu hi han votat en contra.

Pocs minuts després de saber-se la decisió del ple del Congrés, Homs ha reaccionat al seu compte de Twitter. Ha piulat «Aquí, ni diàleg ni punyetes».

Més tard, el portaveu del PDECat al Congrés ha comparegut en roda de premsa acompanyat de la resta de diputats de la formació i ha assenyalat que els que han votat a favor del suplicatori «hauran vençut en una votació, però no convencen». A més, Homs ha destacat que «la majoria dels diputats i diputades escollits a Catalunya han votat en contra» del suplicatori.

Homs ha atribuït el resultat de la votació a «la voluntat de continuar amb l'anomenada operació Catalunya» i ha conclòs amb un «aquí, ni diàleg ni punyetes». L'exconseller de la Presidència ha lamentat que, «quan hi ha voluntat de posar urnes a Catalunya, es mira cap a una altra banda o s'interposen querelles».

Sessió a porta tancada

La decisió s'ha pres en una sessió a porta tancada, en la qual les úniques imatges que s'han difós als periodistes que segueixen la informació política era un pla del sostre de la cambra.

A primera hora de l'horabaixa, els grups que han votat en contra del suplicatori d'Homs han participat en un acte de suport al portaveu del PDECat a la cambra baixa. En l'acte, celebrat a pocs metres del Congrés, hi han participat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; l'expresident Artur Mas i el número dos del govern català, Oriol Junqueras.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Vicens Pardal i Moratinos, fa mes de 7 anys

Puigdi no dóna un. Després del fallit cop d'estat a Turquia, se li va ocórrer dir que: el fallit cop enfortiria la democràcia i els drets humans a Turquia. Mira que cal ser ximple. Si un ocupa un càrrec de president autonòmic ha de tenir una mica de visió. Ja es veia venir una repressió. Erdogan només aspira a ser un nou gran Califa. I això ho sap fins el tato.

Per això, ara -més populista que mai- ha proclamat aquest diumenge (davant d'una gegantina manifestació promoguda per el seu suport) que restauraria la pena de mort al país si la iniciativa aconsegueix l'aprovació del
Parlament nacional.

El la Catalunya in dependent que a ningú se li acudeixi nomenar Puigdemont ministre d'exteriors.

Valoració:-3menosmas
Per Salvador, fa mes de 7 anys

No, Macià - Se trata de cumplir con la ley. Existen multitud de delitos (Consulta el Código Penal) y entre ellos está el de desobediencia, ya que se le dijo exactamente que algo no podía hacerlo y lo hizo. Ahora, a rendir cuentas ante la ley.Protestas. al maestro armero.

Valoració:0menosmas
Per Macià, fa mes de 7 anys

Digau-li com vulgueu, però de lo que es tracta és sencillament de jutjar un polític per consultar al seu poble. o no?

Valoració:4menosmas
Per EL CORREO DEL ZAR, fa mes de 7 anys

EL TRUCO DE JUNQUERAS PARA INCLUIR EL RIU EN EL PRESUPUESTO.

Valoració:0menosmas
Per Salvador, fa mes de 7 anys

Se trata simplemente del cumplimiento del artículo 9 de la Constitución. Nada mas. Todos estamos obligados a él y en las otras Constituciones democráticas, en todas ellas, existe algún artículo equivalente :

Artículo 9

1. Los ciudadanos y los poderes públicos están sujetos a la Constitución y al resto del ordenamiento jurídico.

Valoració:0menosmas
Per Guiem, fa mes de 7 anys

Unaperalla
Supos que ja has partit
Aningú jutgen per ideas o pensaments ja que seria imposible dictar sentencia
Se jutge per fets que van contra sa llei i ses proves es lo que conte, lo que en mallorqui deim papers com mentres

Valoració:-2menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 7 anys

Misses en honor de Franco... judicis polítics... Vaja merda de democràcia i de país. Anem ja!

Valoració:5menosmas
Per mallorquin, fa mes de 7 anys

Vaya retraso que lleva este medio...

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente