muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.26°
12°

Les autoritats visiten la fossa de Porreres: «Són els ossos de la justícia, la llibertat i la democràcia»

Els treballs d'exhumació han trobat ja 15 cossos i quatre fosses en un perímetre de 70 metres quadrats

Visita de les autoritats a la fossa comuna de Porreres. | @F_Armengol

La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada d'altres autoritats de Balears, ha visitat aquest dissabte els treballs d'exhumació en la fossa comuna de Porreres, on ha declarat que «són els ossos de la justícia, la llibertat i la democràcia». Els treballs d'exhumació han trobat ja 15 cossos i quatre fosses en un perímetre de 70 metres quadrats. 

Així s'ha expressat la presidenta en declaracions als mitjans després de la visita al cementiri del municipi, en el qual el doctor Francisco Etxeberria, antropòleg forense que dirigeix l'exhumació ha explicat a les autoritats les tasques que s'estan duent a terme en la fossa comuna.

La presidenta ha celebrat l'aprovació unànime de la llei de fosses en el Parlament, si bé ha lamentat «que no s'hagi fet abans». En aquest sentit, Armengol ha assegurat que aquests treballs cerquen «reparar i recuperar la dignitat de les víctimes de la guerra civil i el franquisme» i ha recordat que es tracta de «persones que van ser assassinades per defensar llibertats que ara nosaltres podem gaudir».

Per això, considera «molt important» aquesta visita de les autoritats per «donar suport a la nostra història, que no volem oblidar». Així mateix, Armengol ha agraït el treball de l'associació Memòria Històrica de Mallorca per «la seva lluita des de fa anys davant les institucions» pel «respecte i protecció dels familiars de les víctimes».

Agraïment

També ha agraït el treball del professor Etxeberria i el seu equip en la recuperació dels cossos. «Són els ossos de la justícia, la llibertat i la democràcia de tota aquesta gent que ens fa sentir molt orgullosos i els volem retornar des de les institucions el paper magnífic que van tenir, encara que fora amb la seva pròpia mort», ha conclòs la presidenta.

A més de la presidenta del Govern, hi han assistit la batlessa de Porreres, Francisca Mora; el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat; el vicepresident i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló; la consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu; i el vicepresident primer i conseller insular de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles. A més, han estat presentis representants del Parlament; de l'associació Memòria Històrica, i d'una trentena d'ajuntaments de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per joan, fa mes de 7 anys

Lo que no me gusta de esta historia....es que se ha politizado...si se ha hecho por concenso...donde están los demás partidos,HIPOCRITAS¡¡¡¡¡¡

Valoració:0menosmas
Per jaume, fa mes de 7 anys

Hola!
Me pareix molt be sa feina. Trob que tot es pur POLITIQUEO! i alla no hi hauria dhaver només ses families dels assessinats algun reporter i les persones pertinents que fan feina! politic només cercau sa puta foto!!!!!! són assessinats de guerra no hi hauria dentrar qualsevol a fer fotos i tota aquella parafernalia de concerts sobra. més serietat, avançant sa feina. més respecte pels morts es lo que fa falta i menos morbo de veure ossos.

Valoració:2menosmas
Per I que!, fa mes de 7 anys

Hi ha anat cap representant del PP? Es curiós, vaja una tropa!!!!

Valoració:9menosmas
Per Sí senyor, dignitat, fa mes de 7 anys

Bona feina!

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente