algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Ciudadanos torna a fer la seva única proposta: «Imposar el castellà a l'escola»

17730

Ciudadanos a Balears reclamarà al Govern que el castellà, «com a llengua oficial de l'Estat», sigui imposat en l'ensenyament públic i concertat com a llengua vehicular en una proporció «raonable», a més de garantir que en els fulls de preinscripció i de matrícula d'educació infantil i primer cicle d'educació primària figuri una casella en la qual els pares puguin triar en quina llengua, al marge de l'anglesa, volen que siguin escolaritzats els seus fills.

Per a això, el partit ha registrat en el Parlament una moció que defensarà en el ple d'aquest dimarts, en el qual demanarà també que es garanteixi que les proves d'accés a la universitat i els papers del temari «estiguin en les dues llengües oficials, de manera que qualsevol estudiant que es presenta pugui optar lliurement per una o una altra versió».

La proposició també insta al Govern a que la llengua anglesa sigui introduïda progressivament com una llengua vehicular de l'ensenyament públic i concertat, «de manera homogènia en tot el territori de la Comunitat i en combinació amb el pla de formació del personal docent».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per Pere, fa mes de 7 anys

Vargas Llosa potser és un escriptor molt bo però que sempre ha tingut les males companyies dels Azúa, Pericai, Joglars i Ciudadanos en general. Un escriptor que ha viscut els millors anys de la seva joventut a Catalunya i que mai ha volgut aprendre ni respectar la seva llengua, la de Llull. Un escriptor que a diferència del Garcia Màrquez renega del país i la gent que el va acollir i el va catapultar cap a la fama. En fi un escriptor que troba a faltar la Barcelona de la dictadura dels anys 60 i de ben segur el seu dictador. Un escriptor que necessita molt diner per portar el rang de vida que s'ha imposat com a galant de dames cares de la premsa groga i això es paga amb serveis a les FAES de l'Aznar. Un escriptor Peruà que tampoc mai ha sabut valorar la cultura indígena i ha apostat sempre per la cultura dels colonitzadors i que de ben segur si fos per ell voldria que desapareixès com voldria que desapareixès el català.

Valoració:3menosmas
Per Pericall arruix de Mallorca!, fa mes de 7 anys

I un vestit de tontorero amb punxes de ferro plenes de sang d'un animal indefens i innocent.

Valoració:1menosmas
Per Pericall amb tricorni, fa mes de 7 anys

En Pericallet ja du els mostatxos de guardiassiví foraster. Ja només li manca el tricorni.
No estarà gaire a posar-se'n un.

Valoració:8menosmas
Per ,,,,,,,, fa mes de 7 anys

Emigrante: A Madrid,Sevilla,Salamanca ect. ect.només castellà si o si.

Valoració:4menosmas
Per Emigrante, fa mes de 7 anys

Muy buena propuesta @unaperaqui

Catalá si o si, sin casilla.
Lo demás es imposición.

Valoració:0menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 7 anys

O sigui, que l'anglesa serà la llengua d'imposició (aquesta no te casella per marcar si o no, pel que entenc a l'article) i llavors podràs triar o castellà o català, apart.

Sense comentaris. No tenc paraules per tal cúmul de despropòsits.

Contraproposta meva: Ja que sóm a Mallorca, Català si o si, sense casella, i apart una casella per triar o castellà o anglès.

Valoració:11menosmas
Per Pericallet de rejilla, fa mes de 7 anys

Pericallet, no et va bastar el mal que intentares fer al català al Principat amb la merda ronyosa del catanyol? No en vares tenir prou? Estàs insatisfet? El teu desig de venjança és intentar ara fer el mateix mal aquí imposant encara més foraster?
El teu autoodi et supera! Fes-t'ho mirar!
Pericallet, barco cap a espanya!
ARRUIX DE MALLORCA!

Valoració:17menosmas
Per dic, fa mes de 7 anys

"La seva ÜNICA proposta" quina eminència.

Valoració:16menosmas
Per Xesc, fa mes de 7 anys

Pero aixo quina merda es? No esteim a Mallorca? I do a aprendre Mallorqui, al que no li agradi ja ho sap, barco. Aquestes marionetes de Madrid fan caguera.

Valoració:25menosmas
Per Por, fa mes de 7 anys

Una cosa és plantar cara i una altra de ben diferent ser el bufó de la cort. Patètic.

Valoració:24menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente