cielo claro
  • Màx: 21.82°
  • Mín: 13.08°
21°

MÉS proposarà un nou REB que compensi els sobrecostos de la insularitat

El diputat i portaveu parlamentari de MÉS David Abril i el candidat al congrés dels diputats Antoni verger durant el registre de la proposició aquest dilluns. | MÉS per Mallorca

El grup parlamentari MÉS ha presentat aquest dilluns una proposició no de llei a través de la qual pretenen impulsar l'aprovació d'un Règim Especial de les Balears (REB) que establiria una tarifa plana de 30 € per al transport aeri entre les tres illes i de 50 € amb Madrid i Barcelona des de les tres illes.

La proposició l'han presentada el diputat i portaveu parlamentari dels ecosobiranistes, David Abril i el candidat a les eleccions del 20 de desembre, Antoni Verger.

«El 2014 hauríem d'haver tingut una nova Llei de Règim Especial per a Balears (REB), tal com marca l’Estatut. Però el PP no ho va fer i així ha incomplert el que estableix la llei», ha assenyalat Abril.

El cap de llista de MÉS a la Cambra Baixa, Antoni Verger, ha presentat les propostes del nou REB, centrades sobretot en el dret a la mobilitat dels ciutadans de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, i en la compensació dels sobrecostos del transport de mercaderies derivats de la condició de territori insular.

Verger ha explicat que el nou REB que impulsa MÉS establirà una tarifa plana per al transport aeri entre les illes de 30 € anada i tornada que fomenti la cohesió territorial i actuï de factor de compensació de la realitat insular. «No pot ser que en la pràctica resulti més barat que vengui un turista a les nostres Illes, que per als seus residents, amb tots els descomptes, moure'ns per dins la mateixa comunitat», ha remarcat el candidat. Així mateix, s’establirà una tarifa plana per a les connexions amb Madrid i Barcelona a un preu de 50 €.

També el Règim Especial «considera un servei essencial el transport per carretera a les illes». D'aquesta manera, diu, es podrien finançar amb fons estatals els precaris serveis de bus públic de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.

Una altra de les propostes de MÉS és que el descompte de resident a càrrec de l'Estat pel que fa al transport marítim passi del 25% al 50%. En l’actualitat, tal com assegura Verger, aquest descompte l'ha d'assumir la CAIB, no passa el mateix a Canàries, Ceuta i Melilla, cosa que empitjora encara més el finançament dels nostres serveis.

A la vegada el REB inclou el transport de residus entre Formentera i Eivissa, que costa al voltant d'un milió d'euros anual. Una càrrega inassumible per a les administracions implicades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jbm, fa mes de 8 anys

Costos de la insularitat!!!! Ens roben de pes quatre costats i hem de compensar els costos de la insularitat!!!
Allò que hem de fer és denunciar l'espoli colonialista que patim i, com a colònia que som, proclamar la independència per a deixar de ser-ho!!!!

Valoració:3menosmas
Per Soma, fa mes de 8 anys

Veurem quin REBut ens tornen d'aquesta gran reivindicació

Valoració:2menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Molt bona idea! Més és el partit que mira més pels ciutadans de les Illes Balears.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente