nubes dispersas
  • Màx: 15.4°
  • Mín: 7.22°

MÉS vol blindar pressupostàriament l’educació, la sanitat i els serveis socials

MÉS ha celebrat aquest dissabte l’assemblea ‘Programant el futur’ per decidir el programa amb el qual es presentarà al Congrés dels Diputats. | MÉS per Mallorca

MÉS per Mallorca ha celebrat aquest dissabte l’assemblea ‘Programant el futur’ per decidir el programa amb el qual es presentarà al Congrés dels Diputats. Els participants a l’assemblea duien un llaç negre en senyal de condol i solidaritat amb el poble francès.

En la redacció del programa electoral hi han participat més de 100 persones i a l’assemblea més de 150 persones han pogut fer esmenes. MÉS reclama una transformació real que beneficii a les persones.

«El que volem és fer efectiu un canvi que impliqui dignificar la vida dels ciutadans de les Illes i que l'Estat reconegui d'una vegada per totes la nostra condició insular», ha assenyalat el cap de llista al Congrés, Antoni Verger.

«Les Illes estan en situació de fallida per mor de les polítiques d'austeritat del PP i, sobretot, per un mal finançament. Aquesta situació provoca que superar la crisi i mantenir uns serveis públics en condicions de dignitat que mereixen els nostres ciutadans sigui una tasca impossible si no es canvien les polítiques», ha afegit el candidat.

El programa de MÉS del 20D està pensat, segons el partit, com una carta de compromisos amb la ciutadania, que van des d’un millor finançament passant per una defensa absoluta dels serveis públics i una recuperació dels drets laborals, fins a la revitalització de la democràcia.

Punts programàtics
«En relació al finançament cal dir prou al que ha estat la dinàmica del passat. La millora del sistema de finançament és la garantia de deixar de tenir l'educació, la salut i els serveis socials pitjors finançats entre les Comunitats», ha assegurat Verger.

Així mateix, el candidat també ha destacat la necessitat d’aprovar un Règim Econòmic Especial que d'una vegada per totes reconegui el fet insular i l'abordi amb compromisos i mesures concretes com ara una tarifa plana per als vols entre illes i amb Madrid i Barcelona i un IVA reduït per compensar els sobrecostos del transport a les Illes Balears.

En el que pertoca als serveis públics MÉS ho té molt clar. «Cal blindar pressupostàriament allò que garanteix la dignitat de les persones com és l’educació, la sanitat i els serveis socials», afirma el cap de llista. Tampoc MÉS té cap dubte en la necessitat de derogar com més aviat millor la LOMQUE i aprovar una nova Llei d'Educació elaborada des del consens amb la comunitat educativa i amb vocació de «restituir de forma imminent el dret a la salut universal i paralitzar la privatització de serveis i centres sanitaris».

Al mateix temps, segons ha comentat el candidat al Congrés, MÉS vol recuperar els drets laborals perduts amb les Reformes de Rajoy i Zapatero i perseguir el frau en la contractació i la precarietat. Verger també ha expressat que una de les propostes del programa té com a objectiu aconseguir un règim especial d'energies renovables amb seguretat jurídica que permeti canviar el model energètic i derogar l'impost al Sol i afavorir l'autoconsum.

El cap de llista al Congrés per MÉS també ha remarcat la necessitat de tornar als valors democràtics que han quedat reduïts fins al punt de qüestionar el sistema. Per això és imprescindible «tirar enrere tot l'entremat repressiu que va des de la llei mordassa, fins a les reformes del codi penal passant per la llei de seguretat privada», ha assegurat.

També és important, segons Verger, modificar el sistema electoral perquè sigui més proporcional i amb un repartiment d'escons més equitatiu per a les comunitats, deixant enrere el sistema provincial. Finalment, abans de clausurar l’acte el candidat al Congrés ha demanat un minut de silenci per recordar les víctimes dels atemptats de Paris i, al mateix temps, mostrar el suport al ciutadanes i a les ciutadanes de França en aquests moments tan durs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Molt ben fet, perquè segons quin partit entri a governar Espanya, aniran directe a carregar-se la Sanitat i a privatitzar la Educació. Primer començarien fent la pantomima d´entregar un xec, que al cap de poc temps suprimirien amb a excusa de que no hi ha doblers. I dels serveis socials ja ni en parlo.

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente