algo de nubes
  • Màx: 13.84°
  • Mín: 7.77°
13°

UGT demana a March seguir negociant «l'acord marc»

Imatge d'arxiu de la reunió de l'equip de la Conselleria amb els representants de FETE-UGT el passat mes de juliol. | CAIB

La Federació de Treballadors de l’Educació de la UGT (FETE-UGT) ha demanat aquest divendres al conseller d’Educació, Martí March, que obri a la negociació «l’acord marc» signat per l'STEI i CCOO i ratificat per ANPE «perquè altres sindicats puguin negociar-lo i arribar a un consens».

FETE-UGT considera que l’acord marc «havia de servir únicament per desconvocar la vaga indefinida i no per imposar-lo a la resta de sindicats a la mesa sectorial, com va passar el passat 9 d’octubre».

L’organització sindical es demana «per a què serveix una mesa sectorial si la Conselleria d’Educació la va utilitzar únicament per presentar un acord tancat sense donar la possibilitat als sindicats no firmants de negociar res».

«Presentar un document ja signat significa que es limita la negociació, ja que aquesta només comprèn la discussió al voltant dels termes en què ha estat redactat l’acord i impedeix tractar altres qüestions que no estiguin detallades en el document», ha assenyalat FETE-UGT, que ha criticat que actuacions com aquestes «vulneren els drets fonamentals a la participació i a la llibertat sindical».

Des del sindicat reiteren la seva voluntat d’arribar a un acord global dins l’àmbit de la mesa sectorial, «on negociïn tots els sindicats amb representació, i que suposi un debat sobre propostes més amplies que millorin el sistema educatiu i que contemplin la recuperació de les condicions sociolaborals dels docents».

Per tot això, FETE-UGT demana a March que rectifiqui i obri l’acord marc a la negociació amb els sindicats no firmants durant la propera reunió de la mesa sectorial.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per mallorquinet, fa mes de 8 anys

Benvolguda Taula. Crec sincerament que en l'àmbit de l'educació només n'hi ha hagut una d'autèntica casta sindical durant tots aquests anys.

Valoració:0menosmas
Per Taula, fa mes de 8 anys

El comentarista anterior, ést una mica paranoic. La notícia xerra d'UGT!!! De la casta!!! que ara se volen fer assamblearis sense convocar la vaga. Tot plegat, molt cutre.

Valoració:-2menosmas
Per I què diuen ara aquests sindicats?, fa mes de 8 anys

Vergonyosa la postura de STEI i CCOO, signant un acord amb el que està en contra el 68% dels docents que varen votar.

Valoració:2menosmas
Per un de tants, fa mes de 8 anys

UGT sí que es troba a una altra puta galàxia.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente