nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

La taxa turística permetrà recaptar entre 50 i 80 milions d'euros, segons el Govern

La consellera d’hisenda i Administracions Públiques del Govern, Catalina Cladera en una imatge d'arxiu. | CAIB

El Govern preveu recaptar entre 50 i 80 milions d'euros amb l'impost de turisme sostenible que s'aplicarà a Balears amb caràcter finalista i que gravarà les estades que facin les persones físiques de 14 anys o més en allotjaments turístics i en habitatges que es comercialitzin turísticament a la comunitat, així com en embarcacions de creuers que facin escala a les Illes.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, el vicepresident i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, i la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, esperen que durant el segon trimestre de 2016 ja es posi en marxa aquest impost, la quota tributària dependrà en funció dels dies d'estada, de les classes d'establiments, habitatges o embarcacions i de si és temporada alta o baixa, de manera que oscil·larà entre els 0,5 i els dos euros.

Els recursos d'aquest fons es destinaran al finançament, total o parcial, d'inversions i altres despeses amb càrrec als pressupostos autonòmics que es destinin a protecció o recuperació del medi natural, millora de la qualitat i competitivitat del sector turístic, desenvolupament d'infraestructures relacionades amb turisme sostenible, recuperació del patrimoni, impuls de projectes d'investigació científica i innovació tecnològica relacionats amb el turisme o la millora de la qualitat de l'ocupació del sector turístic.

L'impost gravarà les estades que es facin en establiments hotelers, apartaments turístics, allotjaments de turisme rural, albergs i refugis, hostals, empreses turístic residencials, càmpings o embarcacions de creuers turístics que facin escala a Balears, entre d'altres.

A més, es crea una comissió d'impuls del turisme sostenible, formada com a mínim per representants de les conselleries competents, Consells Insulars, ajuntaments a través de les associacions que els representin, dels agents socials i econòmics i de les entitats que es determinin, especialment les de caràcter mediambiental.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per JaumeI, fa mes de 8 anys

NO VULL PAGAR

Estic d'acord amb l'aplicació d'una taxe turística, però no pels residents. No la vull pagar, ja basta tots els imposts que es paguen a les illes.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente