nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Podem veu «complicada» una confluència amb MÉS

Alberto Jarabo aquest dijous durant la roda de premsa de valoració dels 100 dies de Govern. | Podem

El secretari general de Podem, Alberto Jarabo, ha destacat aquest dijous que veu «complicada» una confluència amb MÉS de cara a les eleccions generals del pròxim 20 de desembre, perquè hi ha hagut «certa distància» provocada per la «pinya» que han fet els ecosobiranistes amb el PSIB al conformar govern.

En concret, Jarabo ha destacat que Podem no es planteja confluir «més enllà» de la seva pròpia «marca», però que és possible fer-ho amb MÉS si així ho decideixen les bases de totes dues formacions.

Així mateix, ha reconegut que hi ha hagut «contactes» amb candidatures de diferents ajuntaments per tenir «dees comunes i programàtiques», però no per a confluir amb elles per als pròxims comicis.
Finalment, Jarabo ha asseverat que una altra cosa que es podria plantejar seria «poder articular fórmules en les quals el Senat pogués ser un bon lloc per aplicar aquesta confluència entre Podem i MÉS».

Podem no entrarà a formar part del Govern ni després de les Generals

Jarabo també ha assegurat avui que la seva formació no preveu entrar a formar part del Govern després de confirmar les «sospites» de «desconfiança» que van provocar que no ho integrés en el seu moment, especialment cap al PSIB que manté «vicis» en la seva forma de governar.

«Desgraciadament es confirmen les nostres sospites que van provocar no entrar en aquest Govern, esperem més rectificació i més capacitat d'entendre la nova situació per part d'aquest Govern», ha assenyalat Jarabo en una roda de premsa en què ha fet balanç dels primers cent dies de l'executiu balear, que Podem recolzar.

Jarabo ha acusat el PSOE de ser qui provoca la «inestabilitat» de la qual es responsabilitza Podem per no donar suport a totes les decisions del Govern, format per socialistes i econacionalistes, i, en la seva opinió, serà «a modificació del comportament la qual pot restablir la confiança dels ciutadans».

El líder de Podem s'ha referit a les diferències entre el seu partit i el Govern per la política de nomenaments, especialment pel de Francisco Fernández Terrés al capdavant de l'empresa pública SITIBSA.

Jarabo espera també que el Govern compleixi amb el mandat del Parlament, que va votar a favor de destituir Juli Fuster com a director de l'IB-Salut en ser parella de la consellera de Salut, i Pau Thomàs com a assessor de la Conselleria de Treball per ser el fill del vicepresident del Parlament.

«Considerem que ha estat una deslleialtat del que després ha provocat tota aquesta desconfiança que es manté», ha emfatitzat Jarabo en relació a aquests nomenaments, després de criticar que no se'ls va consultar sobre ells tot i que així s'havia acordat.

PSIB i MÉS «han fet el mateix que criticaven en la legislatura anterior del PP», ha apuntat Jarabo, que ha admès que després de les seves queixes per aquest assumpte hi ha hagut «certa rectificació» i se'ls crida per consultar nomenaments.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per bunyolí, fa mes de 8 anys

Jo crec que és a MES a qui no li interessa ajuntar-se amb PODEMOS. La prepotència, les exigències irracionals, el voler marcar territori continuament desmarcant-se dels seus suposats aliats fan que no siguin de fiar.

Valoració:0menosmas
Per tanmateix, fa mes de 8 anys

Els de Podemos són uns torracollons (o tocacollons)

Valoració:1menosmas
Per Edu, fa mes de 8 anys

Sí, Lobo, si els criteris per definir la casta els heu de fixar els amics dels que promocionats per la Sexta lloen la familía Botín, es duen bé amb el Borbó, donen suport a De Guindos a Europa i fan visques a la Guàrdia Civil, millor que ens deixeu amb la nostra casta.

Valoració:14menosmas
Per Xima, fa mes de 8 anys

Podem va de baixa. Li queden dos telediaris, mentre que la independència és un objectiu que tenim a tocar en una part de la nostra nació. Jo passaria de votar una coalició amb Podem, amb moneiots com Monedero, Iglesias o el del caparrot.

Valoració:15menosmas
Per lobo, fa mes de 8 anys

Magnífica ocasión para poner territorio de por medio con la casta. Repasad los años que llevan en política éstos de Mes y comprobareis que de los cargos públicos hacen profesión. Por lo que respecta a si después entrarán o no en el govern, más os vale no entrar porqué governar con la casta va a llevar a Podemos a la ruina.

Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente