algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
11°

MÉS exigeix «sí o sí» el cap de llista per formar coalició amb Podem a les Generals

11388
MÉS exigeix «sí o sí» el cap de llista per formar coalició amb Podem a les Generals. Membres de la formació en una imatge d'arxiu. | Arxiu dB

Quan falten pocs dies perquè MÉS esculli la persona que encapçalarà la llista de la formació al Congrés dels Diputats espanyol, comencen a transcendir alguns detalls de les negociacions que manté la formació amb Podem per tal de concórrer plegats als comicis del 20 de desembre.

Les condicions dels ecosobiranistes per tal d'arribar a un acord amb la formació que lidera Alberto Jarabo giren al voltant de tres punts, segons explica el portaveu de MÉS, David Abril, al dBalears.
«Exigim a Podem, sí o sí, el cap de llista de la possible coalició, ja que Més per Menorca i Més per Mallorca sumem més vots que ells», apunta Abril.

Les altres dues «exigències» dels ecosobiranistes són les de conservar el nom de la formació MÉS en aquesta possible candidatura conjunta i el de decidir a quin grup parlamentari s'inscriuria un possible diputat que obtingués la coalició.

Segons el mateix Abril sembla complicat que Podem accepti aquestes condicions, ja que el passat més de juliol la formació decidia en una assemblea nacional utilitzar el sistema de la circumscripció única a nivell estatal per elegir tots els membres de la llista per a les Generals.

Podem té ara fins al pròxim dia 17 d'octubre per estudiar les «exigències» de MÉS, ja que aquell dia els ecosobiranistes escolliran el seu candidat a les eleccions generals tant si hi concorren sols com en coalició.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Bernat, fa mes de 8 anys

Els que necessitam i volem una candidatura unitària de país no votarem una coalició Podem Més

Valoració:3menosmas
Per felix, fa mes de 8 anys

Me pareix un desbarat monumental aquesta mena de pacte. A qui podem votar les persones d'esquerra moderats ?

Valoració:-1menosmas
Per Macia, fa mes de 8 anys

@Macia(2)
I que volies, un govern en minoria des PP?, una coalicio PP-PSOE?. MES, va pactar amb Francina com a mal menor, aritmetica parlamentaria.
Al Congres dels diputats necessitam urgentament, representacio de partits nacionalistes balears, sigui MES o al Pi, es igual. Em pots dir en que ens han beneficiat els nostros representants de PP-PSOE?

Valoració:7menosmas
Per Antoni, fa mes de 8 anys

N'Abril si o si, vol ser diputat per asseure's vora en coleta morada. Sap que una llista paritaria fa impossible la seva entrada al congrés. S'estamparan com en Joanet Herrera d'ICV que en una eficaç gestió ha regalat l'ajuntament de BCN a una exaltada d'egos que per res amollarà sa cadira. O el show d'auto-inmolació d' ICV protagonitzat pel frankenstein de Catalunya si es Pot que no és més que un si però no a la independència. Es a dir aquest son uns companys del viatge que no duen a cap banda. Tot plegat és perdre es temps en collonades que no resoldran cap problema al país.

Valoració:4menosmas
Per Macià(2), fa mes de 8 anys

Abril què vol dir, que si accepten que el primer lloc sigui per a Més, ja els anirà bé pactar amb Podemos? Però que no diuen que creuen en les primàries aquests de Més? I en resposta a Macià, pactar amb els "sucursalistes" ja vos va bé a la CAIB, bé que voleu Podemos, dins el govern; ara que venen les generals, en canvi, resulta que PSOE i PP són el mateix. Caram, d'això sí que se'n pot dir fer parts i quarts.

Valoració:0menosmas
Per Jaume, fa mes de 8 anys

Si es junten amb Podem, que no comptin amb el meu vot.

Valoració:17menosmas
Per Macià, fa mes de 8 anys

Un possible diputat de MES, no ha d´estar lligat a cap partit estatal, per això ja tenim PPPSOE

Valoració:15menosmas
Per ambpermisdexec, fa mes de 8 anys

Si anau amb Podrimos us votarà na Rita.

Valoració:10menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Me pareix molt bé. MËS pot anar així o també en coalicció amb els damés nacionalistes, els que necessiten un soci son Podem.

Valoració:9menosmas
Per Pogut, fa mes de 8 anys

Això és una moguda organitzada entre IV i Podemos per a que el candidat sigui de IV. Fa més d'un any que s'hi peguen.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente