lluvia ligera
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

Antoni Llompart, nou president d'Esquerra Republicana

La nova executiva d'Esquerra Republicana a Mallorca. | Esquerra Republicana

Aquest dissabte s'ha celebra en Santa María del Camí el Congrés Insular de Mallorca d'Esquerra Republicana, durant el qual s'ha triat a Antoni Llompart com a nou President de la formació, així com a la nova Executiva i, d'altra banda, s'ha procedit a l'elecció del Conseller Nacional.

Així, els candidats a exercir la nova Presidència, Andreu Bujosa i Antoni Llompart, han remarcat en els seus discursos la integració de les diferents sensibilitats dins del partit. Finalment ha estat triat amb un 53% dels vots, Antoni Llompart, conjuntament amb la nova Executiva.

Un altre dels punts del dia, era nomenar al Conseller Nacional. Les candidatures que es presentaven era la de Jaume Amengual, regidor a Santanyí i Joan Lladó, fins avui president d'ERC, on ha estat triat Joan Lladó amb un 59,6% dels vots.

En aquest sentit, Antoni Llompart ha dit que «tenim un mandat claríssim, el d'anar cap a l'independentisme, defugint de l'autonomisme». «Tenim l'exemple del Principat i aquí hem de ser capaços de crear el context necessari per poder exercir el nostre dret a decidir», ha manifestat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Albert, fa mes de 8 anys

Jo fins fa poc m'havia agafat de bromes lo d'ERC a Mallorca, però ara començ a pensar que fa falta dir a aquesta colla de colonitzadors que van errats de comptes. A més, res hi ha més just que sa independència.

Valoració:4menosmas
Per Llogar cadires, fa mes de 8 anys

Cordador de cadires, tens raó, a qui no agadi en Lladó que no el voti, és a dir, el qu fa el 98% dels electors...

Valoració:0menosmas
Per Calvo Cadiretes, fa mes de 8 anys

Na Mercè és el típic exemple de l'actitud den Calvo Cadiretes i el seu esbirros.
L'independentisme "ce moi". El nacionalisme "ce moi". Tinc la raó absoluta. Tothom va errat. El poble mallorquí és beneit o té autoodi i per això no ens vota.
Que ERC sigui,després de tant d'anys, un partit insignificant, ridícul i extraparlamentari és culpa de MES o d'EU, o d'UM, o del PI, o dels forasters, o ....
Autocrítica? Això què és?

Valoració:0menosmas
Per Cal unitat per canvia la història ;), fa mes de 8 anys

Fins que tot el sobiranisme i independentisme d'esquerres de Mallorca no s'uneixi poc podram avançar en l'autogovern i el benestar de sa nostra terra i gent.

MES per Mallorca + Esquerra Republicana de Mallorca = progrés social i nacional.

Valoració:3menosmas
Per Joanot, fa mes de 8 anys

Per jo resulta inconcebible que un partit que se diu d'esquerres i que hauria d'intentar eliminar fronteres, barreres i diferencies socials, protegint a la gent obrera, i que canta "la internacional", sigui independentista. Algo no quadra.

Valoració:-7menosmas
Per Dignitat, fa mes de 8 anys

Bon dia, i visca Balears lliure de feixisme pancatalanista

Valoració:-11menosmas
Per Mercè, fa mes de 8 anys

A mi em sembla molt bé que ERC no vagi de la mà de Més per Mallorca. Tot això de la unió del "sobiranisme" i l'independentisme no ho veig clar. De quin sobiranisme parlam? Del que ahir al Diario de Mallorca defensava el preseident del Consell, en Miquel Ensenyat? Del que defensa en Biel Barceló? N'Ensenyat ahir va dir al DM que no era catalanista, que era europeista. Va dir que no era independentista, que era federalista. En fi, que era sobretot mallorquinista. Gairebé el mateix que diu Carmen Chacon o Joan Manuel Serrat, per a la mallorquina. Crec que és millor que Més defensi el seu "ecosobiranisme" i que ERC defensi l'independentisme; d'aquesta manera tothom podrà triar perquè sospit que al darrera d'aquests que prediquen la unió hi ha l'intent de difuminar, diluir; talment Duran i LLeida, però a la mallorquina.

Valoració:13menosmas
Per Cordador de cadires, fa mes de 8 anys

Si els militants d'Esquerra majoritàriament són lladonistes és el seu problema, un assumpte intern i que no pertoca a gent de fora fer-ne crítica. A qui no li agrada que no en mengi, això és Esquerra. El millor que pit fer qui no li agrada en Lladó és no votar aquest partit, així de fàcil.

Valoració:7menosmas
Per Jon, fa mes de 8 anys

Per no estar interessat bé que ho llegeixes "joan", per altra banda la imatge ara mateix que dóna Erc és de pocs i mas avenguts, però bé, curiós és veure als lladonistes criticaa a més de espanyolistes i fer una candidatura conjunta amb esquerra unida, els mínims de sentit comú i coherència desapereixen quan en Llado ensuma una cadira, molt trist...

Valoració:-3menosmas
Per Joan, fa mes de 8 anys

No nos interesa nada esta noticia. No habla de nada relacionado con nuestra tierra ni con nuestra realidad. Es igual de irrelevante y marginal que este pseudodiario. Arruix....

Valoració:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente