algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
13°

Els partits que donen suport al Govern presenten una proposició de llei contra la LGTBI fòbia

Els partits que donen suport al Govern presenten una proposició de llei contra la LGTBI fòbia

MÉS per Mallorca

Els partits que donen suport al Govern han presentat avui la Proposició de llei per a garantir els drets de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals i per a eradicar la LGTBI fòbia. La proposició de llei, que anirà signada per PSIB, MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca, Podem i la diputada de Gent per Formentera, ha estat registrada aquest dijous per iniciar la seva tramitació parlamentària. Cal recordar que durant la legislatura passada els grups parlamentaris PSIB i MÉS ja van presentar conjuntament aquesta iniciativa, i no va ser tramitada.

La voluntat dels grups parlamentaris proposants és que la iniciativa compti també amb el suport de la resta de grups parlamentaris, PP, PI i Ciutadans. En aquest sentit val la pena posar de manifest que a Catalunya, una de les lleis amb les quals s'han inspirat els grups de les Illes Balears, va obtenir un suport molt majoritari. La iniciativa catalana, aprovada l'any 2014, pionera a l'estat espanyol i primera a tot el món que preveia sancions contra les discriminacions, va rebre el vot favorable de CDC, ERC, PSC, ICV-EUiA, C's i la CUP.

També és molt important posar de manifest que el text proposat com a llei contra la LGTBI fòbia va ser elaborat conjuntament pels grups d'esquerres i Ben Amics, principal entitat que lluita a favor dels drets del col·lectiu.

El text legal diu que té l'objectiu de garantir els drets d'aquestes persones, eradicar les situacions de discriminació i violència, i facilitar-los la participació i la representació en tots els àmbits de la vida social. Entre altres punts, protegeix la integritat, la dignitat i la llibertat d'aquestes persones; crea el consell de lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals de les Illes Balears com a òrgan consultiu de les administracions, un òrgan per coordinar l'execució de les polítiques adreçades al col·lectiu, i un servei d'atenció integral per respondre a situacions de violència i discriminació.També potencia les polítiques de lluita contra la discriminació a les escoles regulant, entre d'altres, que els materials escolars tinguin en compte les diverses orientacions sexuals.

La llei aborda el règim de sancions i estableix el gir de la càrrega de prova com a element de garantia en les denúncies que es puguin fer.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Això és un desastre, fa mes de 7 anys

I contra la fòbia als opinadors que escriuen en Català aquest diari, no teniu cap remei?

Valoració:3menosmas
Per Tià, fa mes de 7 anys

Bona iniciativa!

Companyons, jo no som català, i em fa vergonya que m'hi prenguin. Catalunya, com més enfora millor. Jo som mallorquí, com a mallorquí espanyol, i com a espanyol europeu, sense etapes intermèdies.

Visca Mallorca lliure de feixisme pancatalanista!

Valoració:-6menosmas
Per Tió, fa mes de 7 anys

Hem sembla bona la iniciativa!

Companys, jo no som espanyol i em fa vergonya que m'hi prenguin. Castella, com més enfora millor. Jo som mallorquí i europeu.

Visca Mallorca lliure de feixisme pancastellanistes.

Valoració:6menosmas
Per Dignitat, fa mes de 7 anys

Balears, valencians,i aragonesos, sempre agermanats contra es feixisme pancatalanista!

Sempre mallorquins! Mai catalufos!

Valoració:-7menosmas
Per D'aqui, fa mes de 7 anys

Molt bona proposta! Acabem d'una vegada per totes amb la discriminació del col·lectiu LGTB+!

@Joanet Estic d'acord en acabar també amb la catalanofòbia. Pero el col·lectiu LGTB+ és un dels més discriminats i indefensos historicament.

Valoració:2menosmas
Per Joanet, fa mes de 7 anys

¿I per què no presenten una llei contra la catalanofòbia, que en aquests moments és més potent que qualsevol atra fòbia? ¿O és que els catalanoparlants serem els únics indefensos davant la discriminació?

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente