algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

El Govern demanarà a Foment l’aplicació de l’impost turístic en ports i aeroports

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Joan Boned durant la presa de possessió el passat mes de juliol. | CAIB

El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Joan Boned, ha demanat formalment una reunió a la ministra de Foment, Ana Pastor, per plantejar a l’Executiu central la negociació de tres temes fonamentals per al Govern de les Illes Balears com són la possibilitat de cobrament de la taxa turística en els ports i aeroports, la implantació d’una tarifa plana per als vols interilles i també la coparticipació de la Comunitat Autònoma en la gestió dels aeroports de les Balears.

En una carta remesa aquest dimarts a Pastor el conseller avança a la ministra que l’opció de cobrament del futur «tribut turístic» en els aeroports i ports és la que permetria una distribució més equitativa de la càrrega fiscal i la que dotaria de major eficiència la recaptació.

El Govern està estudiant totes les opcions per al cobrament del tribut (ports i aeroports, allotjaments turístics i fins i tot aerolínies) i el conseller de Territori, Mobilitat i Energia vol reunir-se amb la ministra Pastor per veure la disponibilitat de l’Estat espanyol de facilitar el cobrament en els ports i aeroports, com una de les opcions que estan damunt la taula en aquests moments.

Igualment, el conseller vol negociar també amb Foment l’establiment d’una tarifa plana per als vols entre les illes que garanteixi un preu adequat per als ciutadans de les Illes, uns 30 euros per trajecte. El conseller defensarà que el descompte de resident actual per als vols interilles «és insuficient per garantir un preu raonable». Boned demanarà a la ministra que «es replantegi l’actual situació i que per aquests vols interilles es fixi una tarifa plana que substituiria el descompte de resident exclusivament per aquests trajectes i es mantindria en la resta».

Igualment el conseller demanarà que les Balears «assumeixin la cogestió dels tres aeroports de les Illes». Segons el conseller, és imprescindible que el Govern, juntament amb altres institucions públiques de les Illes, «participi en la presa de les decisions sobre un tema clau per l’economia de les Illes i les necessitats de mobilitat dels ciutadans com és el transport aeri». Aquesta cogestió dels aeroports, assegura, «també hauria de donar entrada a entitats i sectors empresarials privats vinculats al transport aeri».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per spain is pain, fa mes de 8 anys

No passeu ànsia: no ho posaran fàcil, com l'altra vegada.
S'haurà de cobrar als hotelers i als lloguers turístics.

Valoració:2menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Mal fet. Ara no veuen que d' aquesta manera, els doblers de la Ecotaxa els gaudiràn a Madrid, Extremadura, les Castelles, i que noltros continuarem sense un euro? El que s' ha de fer, és pensar la manera de cobrar-ho el Govern o els Consells i que s' invertesqui a les Illes, primcipalment en la conservació de la Natura.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente