nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 19°
27°

El GOB reclama al nou conseller de Medi Ambient una política ambiental digna

El GOB reclama millorar la protecció dels espais naturals

Arxiu

Representants del GOB-Mallorca s’han reunit aquesta setmana amb el nou conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern i també amb la Directora General d’Espais Naturals i Biodiversitat.

Segona ha explicat l’entitat ecologista, la trobada va ser molt cordial, mostrant-se per part dels nous responsables del Govern una voluntat de diàleg i col·laboració que ha estat inexistent al llarg de la passada legislatura.

Durant la trobada el GOB va exposar les seves reclamacions envers una política ambiental digna. Pel que fa a recursos hídrics, van insistir en la necessitat de revisar al Pla Hidrològic recentment aprovat, i en l’aprovació d’un decret de zones humides que garanteixi la preservació d’aquests en claus naturals tan valuosos.

En aquest sentit, pel que fa a la normativa autonòmica de residus, van plantejar la necessitat d’envestir la l’aprovació d’una llei de residus que prohibeixi la importació de fems i no prioritzi el tractament per incineració. Pel que fa a la llei agrària, van recordar les seves objeccions pel que fa al contingut urbanístic de la llei, que desregularitza els usos al medi agrari i elimina controls ambientals.

Referent als temes pesquers, van recordar la necessitat de reforçar la gestió a les reserves marines existents, greument minvada els darrers 4 anys, així com envestir la declaració d’algunes noves zones.

Finalment, pel que fa a la conservació d’espais naturals, van recordar la necessitat de recuperar la conservació com a objectiu bàsic d’aquests espais, possibilitant el gaudi públic dels seus valors naturals de forma ordenada i sostenible, i sense caure en la banalització de l’ús dels parcs i reserves que implicaria la seva oferta com a simples escenaris oberts al negoci privat.

Això, segons l’entitat ecologista, implicarà revisar l’estructura de gestió de la xarxa d’espais protegits, dotar dels imprescindibles instruments de planificació i gestió, i potenciar els programes d’investigació, seguiment, vigilància, manteniment, educació ambiental, informació pública i altres, que han estat gestionats de forma greument irresponsable per part de l’anterior govern. «Els espais protegits juguen un rol fonamental en la nostra qualitat de vida i en la nostra economia, i les seves necessitats de gestió i conservació han de ser ateses convenientment», ha assegurat el GOB.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per UN, fa mes de 7 anys

Que vigilin el tema de les boies. I sobretot que lis diguin a qui pertoqui, que ningú pot els jots tirar l'ancores en la posedonia. Actualment es fa la vista grossa als jots de gran eslora....
Avui en dia, encara qui te duros fuma puros.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente