algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

El Pi proposa al PSM una candidatura conjunta per concórrer a les Generals

El líder del Pi, Jaume Font, demana a Barceló que la proposta «es faci extensiva a la resta de forces polítiques que integren la federació»

Els dirigents del Pi Josep Melià, Jaume Font i Antoni Pastor durant la compareixença d'aquest dijous. | Pi

El Pi ha fet públic aquest dijous que Jaume Font ha enviat una carta al secretari general del PSM Mallorca, Biel Barceló, en la qual «li allarga la mà per fer una llista de país oberta a la societat civil, deixant de banda les sigles per fer un front comú de cara a les pròximes eleccions generals» que se celebraran a finals d’any.

El president del Pi ha precisat que «vivim en un moment de canvi i de replantejament polític, la societat illenca cada vegada és més conscient que és necessari tenir representació a Madrid per millorar el finançament. O fem pinya tots junts o deixarem perdre una oportunitat».

A la missiva també Font també demana a Barceló que la proposta «es faci extensiva a la resta de forces polítiques que integren la federació tant amb la gent de Menorca, o la que pugui tenir a Eivissa, així com els seus socis de Més».

«El PSM és un partit de Balears, com el nostre, que no deu obediència a cap formació de Madrid, i valdria la pena que impulséssim una candidatura pròpia, oberta a la societat civil, amb la finalitat de defensar les illes des del Congrés», ha assegurat Font.

El líder del Pi ha assegurat que fins i tot «maquillant les xifres, com les que publicava fa dos dies el Ministeri d’Hisenda, cada any se’n van 1330 milions d’euros de Balears per no tornar».

Des del Pi manifesten que són conscients que les opcions polítiques «són ideològicament diferents però també que les dinàmiques d’unes eleccions generals no són iguals a les d’unes autonòmiques municipals i autonòmiques». La formació considera que «es presenta una bona oportunitat de tenir representació a Madrid i que les estratègies d’implantació d’altres partits d’àmbit nacional no han d’influir a l’hora d’aconseguir un mateix objectiu, que Balears tingui una veu pròpia al Congrés dels Diputats».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Si fos per ses Balears, fa mes de 8 anys

Però ho fan per es PPCC. Per a jo són uns traidors a sa nostra terra

Valoració:0menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 8 anys

A veure, l'id'ea es bona, la realitat?? l'uniò fa la força, i tants de caps tants de barrets, mai ha estat bó, el problema ès, el repartiment, i amb aquest tema la humilitat brilla perque no hi ès, si dins les families hi ha sarau a l'hora de repartir, imaginnàuvos..............
¡ ai ¡ La condiciò humana, però si hi ha voluntat, tot està al abast, el "Cant dels auçells" de Pau Casals diu :
Quan el cor ès obert, ès guanya mès que ès perd
la bona companyïa. Peròòò..............
Salut, i no vos baralleu entre vosaltres, tot es pot parlar, el seny català sempra ha estat als pactes.

Valoració:1menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 8 anys

Exactament això s'ha de fer: ni dretes ni esquerres, s'ha de fer Pais.

Valoració:6menosmas
Per Molt bé, fa mes de 8 anys

Molt bona iniciativa, Pep Melià, Jaume Font i Toni Pastor!

Valoració:4menosmas
Per Mallorquins, fa mes de 8 anys

Que totes les forces que sols depenen dels balears s'uneixin en una única candidatura! Trob que és la millor idea per defensar els nostres interessos front Madrid! M'encanta la idea :)

Val més un diputat que depèn únicament dels habitants de les illes que 100 diputats subordinats a partits de Madrid.

Valoració:11menosmas
Per Joan Capó, fa mes de 8 anys

Això ja es va fer el 2008, amb Unitat i va anar força bé. Aviat el PSM se'n va desdir.

Valoració:1menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 8 anys

El PI se ha de presentar tot-sol, i esser l'adversari del PP.
El PP obtengué 216.808 vots i 5 diputats, per tant almanco li ha de llevar an el PP uns 50.000 vots i podrà obtenir entre 1 i 2 diputats.

Per la dreta hi haurà 4/5 diputats, un resultat seria PP 4/3, PI 2/1/0.

Per part de la esquerra, el PSM ha de tenir com adversaris el PSOE i Podemos, on la esquerra sol obtenir 3/4 diputats, el resultat seria PSOE 2, Podemos 1/2, PSM 1/0.
Escons: 8

Valoració:0menosmas
Per Capità Moragues, fa mes de 8 anys

Bibiloni no t'exaltis, ja sabem que amb Abrils i Santiagos per mig vos estimau més anar a Madrid a llepar-li ses morenes a n'Iglesias, i fer es mussols a la càmara baixa d'un país extranger quebrat (on segurament ja no hi haurà els catalans) que cercar compromissos com han fet CDC-ERC per poder salvar el país del desastre que s'acosta.

Valoració:7menosmas
Per Milenium, fa mes de 8 anys

Hem d'enfocar el periscopi cap a altres objectius. eix mediterrani. europa. evolucionar. països catalans.

Valoració:15menosmas
Per A.V., fa mes de 8 anys

No mesclem ous amb caragols.

Valoració:-13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente