algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
14°

Arrufat: «Les CUP treballem per construir, des de baix, els Països Catalans»

Un centenar i mig de persones han assistit aquest dissabte horabaixa a l'acte celebrat al passeig del Born del Molinar. | CUP

La Candidatura d’Unitat Popular es presenta a Palma. Un centenar i mig de persones han assistit aquest dissabte horabaixa a l'acte celebrat al passeig del Born del Molinar, en el qual hi ha intervingut el diputat català Quin Arrufat.

L'acte començava poc després de les sis amb activitats infantils i un concert a càrrec del cantautor Tomeu Quetglas i del grup Jansky. Tot seguit ha estat el torn dels parlaments.

La primera intervenció ha estat a càrrec de Tonina Mercadal, de Memòria de Mallorca. Mercadal ha recordat la lluita que de l'associació s'ha dut a terme en la recuperació de la memòria històrica i tota la feina que encara queda per fer.

Després de Mercadal ha estat el torn de Pedro Martínez, de la plataforma Salvem el Molinar. Martínez ha assegurat que no desistiran en la lluita per evitar l'ampliació del port ni per mantenir la idiosincràsia del barri.

Per part de la CUP Palma hi ha intervingut Carolina Ares, la qual ha començat el seu discurs fent referència a l'esperit de les cinc roges del molinar, «exemple de la lluita feminista i obrera, de la qual ens considerem hereves», ha assegurat Ares.

A la segona part de la seva intervenció ha fet una crítica a les imposicions del Govern Bauzá, però també ha volgut advertir que «malgrat que s'hagi iniciat una nova etapa política, des de la CUP Palma vetllarem perquè no es repeteixin casos com el de can Bibiloni, perquè d'una vegada per totes desapareguin els monuments feixistes de ca nostra o per altres tantes causes que no són justes».

La portaveu també s'ha mostrat crítica amb els nomenaments de la nova directora general de turisme, Pilar Carbonell, la nova gerent d'Emaya, Imma Mayol i contra el conseller d'Educació Martí X.March per «desprestigiar alegrement l'Assemblea de Docents, tot un exemple de dignitat i de lluita».

Ares ha acabat la seva intervenció assegurant que la CUP Palma «no neix per reformar, ni per pactar ni per negociar, neix amb l'esperit d'un canvi mogut per la força de la Unitat Popular. Venim d'una llarga tradició de desobediència i no pensem abandonar-la».

Arrufat
La darrera intervenció de l'acte ha estat a càrrec del diputat de la CUP-AE al Parlament del Principat, Quim Arrufat. Arrufat ha mostrat la satisfacció per veure néixer la primera CUP de Mallorca.

Arrufat ha parlat de l'origen municipalista de les Candidatures d'Unitat Popular, que neix de les bases i del carrer. «Les CUP treballem per construir, des de baix, els Països Catalans», ha assegurat Arrufat, que «l'objectiu últim és la victòria de la gent sobre els mercats i sobre l'estat espanyol i per tant la CUP té com a màximes la sobirania del poble català, la democràcia i el socialisme per a les classes populars».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Biodramina, fa mes de 8 anys

Según estos genios, y de Guardiola (un intelectual de los que ya no hay), deberían existir alrededor de 4.000 estados independientes en el mundo, en base al uso de una lengua propia y una conciencia de grupo.

Valoració:-4menosmas
Per Biodramina, fa mes de 8 anys

Y tan abajo.
A la altura del agujero del culo.

Valoració:-4menosmas
Per Soma, fa mes de 8 anys

Hem de CUP-girar la piràmide social, ja fa massa temps que ens enganyen i molta gent ho sap, i la que no, ho ha de saber. El poble té dret a governar-se.

Valoració:15menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Jo no vull continuar a Espanyistàn, país de governs abusadors, que ens prénen els doblers i encara ens posen a una llista de morosos, que ells mateixos han fabricat. Jo no vull viure al mateix país que els que fa trescents anys, ocuparen per la força bruta la meva terra i ens obligaren a acatar la seva llengüa i lleis. Jo no vull continuar a un país on me conten mentides i comanden els que han vengut de fora.

Valoració:10menosmas
Per Arruat, fa mes de 8 anys

ARA TOCA CUPVERGÈNCIA !

Valoració:3menosmas
Per Joan Josep Llull, fa mes de 8 anys

"[...]l'ideal fóra adoptar, no ja la forma "Catalunya Gran", sinó senzillament Catalunya, per designar les nostres terres. Ara bé: aquesta aspiració ha d'ajornar-se sine die. Podem preparar les condicions materials i morals perquè, un dia sigui ja factible. I és per això que en certs moments caldria recomanar una cautela esmolada en l'ús de la paraula "Catalunya". Hauríem de fer els majors esforços per reservar-li en el futur aquella amplitud integral. És per aquesta raó que convé emprar sistemàticament la denominació "el Principat"[...] Al cap i a la fi, en tot aquest problema del restabliment d'una terminologia col·lectiva apropiada, la victòria sobre els anacrònics prejudicis particularistes ha de ser guanyada a força de reiterar les fórmules escollides i procedents, i a força d'acostumar-nos i acostumar els altres a utilitzar-les d'una manera metòdica. No ens hem pas d'enganyar: es tracta d'una qüestió de rutines. Contra la rutina creada en els temps de la nostra disgregació com a poble, hem de crear-ne una altra que resumeixi la nostra voluntat de reintegració. [...]"

Joan Fuster, "Qüestió de noms" (1962)

Ara ja és factible, el futur ja és aquí. Tots quants tenim voluntat de reintegració ja hem superat "la rutina creada en els temps de la nostra disgregació com a poble" i, gràcies a tots aquells qui ens han preparat "les condicions materials i morals" perquè ho sigui, de factible, ens hem acostumat a utilitzar metòdicament el corònim Catalunya amb l'amplitud integral que li correspon, això és, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer. També, empram sistemàticament la denominació "el Principat" per referir-nos a les quatre províncies de la Comunitat autònoma espanyola, dita "Catalunya" per la legalitat estatal ocupant i per tots quants no han aconseguit, encara, "la victòria sobre els anacrònics prejudicis particularistes".

Valoració:12menosmas
Per Ghostbuster, fa mes de 8 anys

Friquis!

Valoració:-5menosmas
Per De Salses a Guardamar, fa mes de 8 anys

"La proposta de Guia recull, així mateix, una llarga tradició d'ús ample del significant Catalunya. Com a exemple paradigmàtic, el mallorquí Gabriel Alomar es referia a tota la Catalunya com a agrupació de la Catalunya continental i la Catalunya insular, tal com recull Gregori Mir en el llibre 'Sobre nacionalisme i nacionalistes a Mallorca'."

(Viquipèdia, article "Digueu-li Catalunya")

Aquí teniu la proposta de Josep Guia:

http://in.directe.cat/documents/digueu-li_catalunya.pdf

Valoració:21menosmas
Per bernadet, fa mes de 8 anys

Entre rojos i separatistes, tenen el corral una mica esvalotat. Llàstima que, a l'hora de repartir-se les cadires, són capaços de seure i amagar les espases. Perquè després, les conseqüències de tenir un govern malgirbat les paguen els ciutadans.

Valoració:-18menosmas
Per Bartomeu Mestre, fa mes de 8 anys

@ I doncs,

Cap cosa en la que participi en Simulavagues o en Rekilla té massa interès.

Valoració:-17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente