algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Les claus del discurs de Francina Armengol

Les frases més destacades del discurs de la socialista durant el Debat d'Investidura

Francina Armengol durant el Debat d'Investidura d'aquest dilluns. | Marc Ferrà

Destaquem algunes de les frases del discurs de Francina Armengol del Debat d'Investidura d'avui dilluns.

«No puc negar que afront aquest debat amb emoció, em present davant vostès, senyores i senyors diputats, i davant els ciutadans als quals representam, per demanar el suport per ser elegida presidenta de les Illes Balears. I m'hi present tal com som, com a dona, com a dona d'esquerres i, sobretot, conscient de l'enorme responsabilitat que ens pertoca assumir».

«Nosaltres en aquest hemicicle som la mostra més clara que l’immobilisme és, aquí i ara, cosa del passat. Permeteu-me que corregeixi la frase del príncep de Salina. A les Illes Balears ha de canviar tot a fi que tot canviï».

«La gent ens ho ha dit clarament: Tenim el mandat de treballar per rescatar la ciutadania i la política».

«El Grup Socialista, Podem, Més per Mallorca i Més per Menorca tenim un acord de governabilitat amb cinc grans eixos: el rescat de la ciutadania, la radicalitat democràtica, un nou encaix per la comunitat autònoma, un pacte social per l’educació i la competitivitat, i finalment un pacte de futur per la sostenibilitat».

«Estarem al costat del comerç i dels petits empresaris, devora el turisme, donant suport els centres de creació tecnològica».

«Si som més sostenibles, serem més atractius, però a la vegada si apostam per aquests sectors, produirem coneixement, i donarem sortida a moltes persones en nous llocs de treball que creixeran exponencialment en el futur».

«Sabem que les mobilitzacions populars, d’unes dimensions mai vistes a les Illes Balears, han valgut la pena: la seva veu ens mostra el camí».

«I deixeu-me que em dirigeixi ara directament, als professors, als mestres, als pares, als alumnes, a tota la gent del món educatiu: Teniu les portes obertes. El Consolat de Mar és ca vostra. Com més prest ens vegem, dialoguem i treballem junts, molt millor. I, per suposat, no ho dubteu, estic amb vosaltres, a la vostra disposició per fer feina per tornar a l’educació el paper que li correspon».

«Tendrem un paper actiu en el conjunt de l’Estat i el debat territorial en el qual seré una partidària ferma que Espanya sigui prest, molt prest, un estat federal. I dins aquest marc vull que les Illes Balears apliquin, a més a més, un model de federalisme interior. Un federalisme insular, com reconeix l’Estatut, reforçant el paper dels Consells Insulars com a les primeres institucions d’autogovern de cada una de les nostres illes».

«Hem de ser valents, però ho hem de ser tots. I ho hem de ser junts. Jo no tenc por a dir que hem de crear riquesa per redistribuir-la millor, aplicant una fiscalitat on qui guanyi més pagui més, lluitant contra el frau fiscal. Parlem clar. Aplicarem un impost turístic que tengui com a finalitat la reinversió en el sector i ajudar a un país a ser més sostenible no és una reivindicació, és una obligació».

«Per unir hem de recuperar el consens. I per això anunciï que en el primer Consell de Govern derogarem la Llei de Símbols. I deixarem sense efecte el polèmic TIL, un símbol nefast que ha esperonejat la lluita de la gent durant els darrers quatre anys».
«Deman amb humilitat que entenguin que els canvis que volem fer no es fan en un dia, ni en unes hores. Deman temps. I sé que no el tenim. Sé que les expectatives són molt grans. Sé que els anhels i els desitjos són molt forts, perquè hem viscut quatre anys dels quals, sobretot, hem après allò que no es pot tornar a repetir».

«I nosaltres, i jo com a candidata a la presidència ho vull reafirmar: intentarem plantejar tal com ho diuen els acords de governabilitat, les necessitats que tenim a partir d’un millor i nou model de finançament, d’una millor relació amb l’Estat, reivindicant un nou marc en el qual el principi d’ordinalitat sigui una realitat, i en el que l’Estatut sigui respectat i desenvolupat, amb millors inversions i amb el que hem pactat en l'àmbit d'inversions estatutàries».

«Posarem en marxa un pla contra els desnonaments coordinat amb totes les institucions; aprovarem un pla de lluita contra la pobresa que inclourà de forma específica la lluita contra la pobresa infantil incloent, entre altres mesures, l’augment de beques de menjador escolar; i impulsarem mesures per evitar la pobresa energètica».

«Retornarem al Govern la conselleria de Treball i revitalitzarem el SOIB com a eina d’impuls de les polítiques actives d’ocupació potenciant les oportunitats dels joves i també dels majors de 45 anys».

«L'atenció sanitària tornarà a ser una prioritat del Govern. Reduirem les llistes d'espera i retornarem el decret de garanties de demora. Recuperarem treballadors i obrirem els centres de salut els capvespres».

«Amb les mans netes, solidària i humil, vull ser la presidenta de tothom, per a totes les illes, sense fer parts i quarts, ni pensar amb uns per excloure o perseguir als altres».

«Comença un temps nou, comença una legislatura per fer canvis. I per batallar i recuperar tot el que hem perdut. Per recuperar i deixar a la gent que viu avui i els que vendran una societat millor, un país millor. Posem-nos a treballar units, ara és el moment».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pepet, fa mes de 8 anys

I en Barceló amb els calçons a mitjan cama.

Valoració:-3menosmas
Per populismo, fa mes de 8 anys

20.000 tarjetas a indocumentados. Con sus respectivas esposas y churrumbeles. ¿De dónde saldrá el dinero de todo esto?.

Valoració:0menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 8 anys

Com a mínim, sona bastant bé. Jo sóm independentista, no federalista. Però també sóm realista, i si ha de ser més fàcil començar per aquí, no hi posaria pegues!

Ara, el tema del finançament s'ha d'estirar fort, per començar.

Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente