algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

El Pi vol recuperar l'autogovern potenciant el Consell de Mallorca

Pastor i Melià al costat de la resta de cnadidats d'ElPi al Consell de Mallorca. | El Pi

El Pi ha presentat aquest dissabte el seu programa electoral al Consell de Mallorca amb l'objectiu de recuperar una institució clau de l'autogovern. L’acte ha tingut lloc al Teatre de Manacor davant 350 persones, entre les quals els integrants de la candidatura a la cambra insular, encapçalats per Antoni Pastor.

«El Pi defineix la seva acció política en la defensa i promoció d’un model d’autogovern basat en el municipalisme i la insularitat, en el qual el seu primer objectiu són les persones», ha assegurat Antoni Pastor, candidat a la presidència de la institució insular.

Pastor també ha recordat que en el capítol IV de l’Estatut d’Autonomia «es reconeixen els consells com a òrgans de govern, administració i representativitat de cada una de les illes i s’ha demanat: «Quin paper han tingut aquesta legislatura? Per què a Mallorca aquesta institució ha esdevingut una figura decorativa? Molt senzill. Perquè n’hi ha que no hi creuen i l’han volguda buidar de contingut». Davant això «el PI recuperarà el govern de tots els mallorquins i ho farà d'acord amb cinc principis: participació, transparència, consens, equitat i sensibilitat», ha afirmat.

Xisca Mora, número 2 de la candidatura, ha estat l’encarregada juntament amb Antoni Amengual, el següent de la llista del Pi al Consell, d’explicar els 10 punts clau del programa electoral. Mora ha posat l’accent en l’ajuda als més desfavorits. «El 28% dels mallorquins viuen en risc d’exclusió social. Una de les primeres mesures que durem endavant és un pla de lluita contra la pobresa, amb especial atenció a les persones grans i als infants», ha afirmat. També en el capítol de serveis socials i benestar, «prioritari en el projecte del Pi» s’elaboraran accions «per garantir l’atenció integral a les persones grans, com també un pla d’accessibilitat per a persones amb discapacitat que inclourà el reconeixement dels serveis mínims per a aquest col·lectiu».

Un altre projecte que ha descrit Mora és la creació de l’Institut Mallorquí del Voluntariat i dels fòrums necessaris perquè les associacions sectorials de tots els àmbits puguin participar en la presa de decisions del Consell de Mallorca: «No podem pretendre que la ciutadania s’impliqui si només els escoltem una vegada cada quatre anys. Això ja no és viable. Els polítics hem d’escoltar la societat civil cada dia si volem construir un futur per a aquesta terra».

A l’acte hi ha assistit el president del Pi Mallorca, Josep Melià, i tota la candidatura que es presentarà al Consell Insular, i que està conformada per les persones següents:

1. Antoni Pastor. Manacor
2. Xisca Mora. Porreres
3. Antoni Amengual. Consell
4. Lucia Driessen. Palma
5. Joan Carles Verd. Sencelles
6. Gisela Garcia. Santa Margalida
7. Miquel Porquer. Muro
8
M. José Bonnín. Palma
9. Antoni Salas. Costitx
10. Neus Serra. Marratxí
11. Rafel Ballester. Pollença
12. Marga Bergas. Maria de la Salut
13. Joan Ribot. Ariany
14. Sara Oliver. Lloret
15. Xisco Moreno. Calvià
16. Maria Magdalena Sureda. Manacor
17. Bernadí Vives. Llucmajor
18. Carme Suau. Santa Maria
19. Domingo Bonnin. Alcúdia
20. Maria Gibert. Petra
21. Manuel Ruiz. Lloseta
22. Alicia Payeras. Sa Pobla
23
. Joan Peralta. Banyalbufar
24. Marilén Capllonch. Pollença
25. José Hierro. Palma
26. Noèlia Llull. Sant Joan
27. Rafel Pericàs Ballester. Palma
28. Maria del Mar Llaneras. Artà
29. Pere Joan Mestre.Sineu
30. Francisca Bauzà. Vilafranca
31. Cristian Garcia. Santanyí
32. Cecilia Puigserver. Andratx
33. Josep Palmer Mercader. Palma
Suplents
Carmen Pardo Pardo. Palma
Antoni Fuster. Palma
Margalida Palerm. Palma

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.